Trenger sikkerhetsgjerdet å unnskyldes?

BBC rapporterer fra dagens terroraksjon i Jerualem, som drepte sju mennesker umiddelbart, og såret 60, en betimelig uttalelse av palestinernes statsminister Ahmed Qurei: – Det palestinske styret understreker at våre fremste nasjonale interesser krever at slike handlinger stanser, fordi de tjener som unnskyldning for Israel for å fortsette byggingen av muren, og å myrde, og å raide og skyte sivile.

Unnskyldning for! Det høres ut som om dette dreier seg om et spill om knapper og glansbilder. Menneskeliv går tapt, det dreier seg om personlige tragedier for dem som blir berørt, som vil følge dem til de går i graven. Savn, sorg, psykiske problemer, tap av forsørger, kjæreste, ektefelle, barn, foreldre; men som altså reduseres til en unnskyldning! Israel trenger da ingen unnskyldning for å beskytte seg, man kan jo bare for eksempel bruke øynene og ørene, og registrere at de blir angrepet. Jeg gremmes. BBC syntes altså at dette var en passende kommentar å bringe videre. Og som vanlig brukes ikke ordet terror.

Det kan også nevnes om utsagnet «skyte sivile» at alle som angriper Israel, og er med på planleggingen av angrep, og som med på å skjule planleggere, pr. definisjon er stridende. Men fordi palestinerne ikke har en stat, fordømmer verdenssamfunnet Israel når de forsvarer seg, da man sier at det er forbudt å angripe sivile. Det er helt klart at Israel ikke angriper sivile som sivilister. Men når angripere og terrorister skjuler seg som sivilister, blant sivilister, med støtte av disse, da blir situasjonen komplett umulig for Israels forsvar. Skulle de tatt hensyn til verdensopinionen, ville langt flere liv gått tapt.

Dette innlegget ble publisert i Terrorisme og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.