Sunne bekymringer

The Scotsman (link utdatert) har i dag en interessant artikkel med den treffende overskriften:

Millioner i hjelp til palestinske myndigheter, – men hvor har de blitt av?

David Frankfurter skriver om de 4 milliarder (!) Arafats palestinske selvstyremyndigheter (PA) har mottatt i bistand fra EU siden 1993. Fortvilte funksjonærer i EU igangsetter den ene etter den andre reformen for å ha personlig ryggdekning for sitt arbeid. Men pengene, de er og blir borte.

Det vil si: helt borte er de ikke:
Nabil Shaath
, PAs tidligere utenriksminister, ble stevnet for økonomisk vanstyre i 97. I dag har han en super-luksusvilla midt i Gaza.
Fru Arafat lever i overdådig luksus i Paris, sammen med sin mor og sitt hoff, alt sammen finansiert av EU-budsjettene.
Ahmed Qurie kom under etterforskning som eier av sementfirmaet som leverte råstoff til det forhatte gjerdet Israel setter opp. (!)
IMF offentliggjorde i september 2003 (omtalt her) en rapport som åpenbarte store underskudd som følge av underslag på høyt nivå i PA.

Og så er det lovløsheten. Det er en mengde alvorlige forbrytelser som aldri har blitt påtalt eller etterforsket: voldtekter og drap. Militsgrupper som Al-Aksa Brigadene sloss om makten i gatene.
Palestinske organisasjoner: LAW, en menneskerettighetsgruppe, startet etterforskning først da 2 millioner USD forsvant over på private konti. Palestinsk Røde Halvmåne får alvorlig stryk av det Internasjonale Røde Kors for å ha transportert våpen i sine ambulanser (!).

Frankfurter avslutter med å peke på at skattebetalerne fortjener bedre bruk av pengene sine, og at jevne palestinerne trenger dem sårt.

Dette innlegget ble publisert i Midtøsten og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.