Ahmed Yassin drept

17. feb 2010: linkene i denne artikkelen er for en stor del utdatert.

De palestinske områdene raser og skjelver. Norges politikere fordømmer likvideringen. Arafat er lei for å ha mistet en sterk leder. Avisene er flinke å bringe reportasjer som viser hvordan de forskjellige reagerer.

Men Israel, hva med dem? Det er jo Israelske borgere som har mistet sine kjære i angrep satt i scene av sjeik Ahmed Yassin. Hvordan kan verden fordømme drap på en terror-leder som mange ganger har erklært krig mot Israel? Noen innvender at palestinerne ikke har et land, derfor er dette heller ingen krig. Vel, er det kanskje grunnen til at Arafat har ødelagt alle muligheter palestinerne hittil har hatt for å få en stat? Slik at de fortsatt kunne drepe uten at Israel kunne gå til «lovlige» motangrep?

Hele situasjonen er absurd. Selvfølgelig må Israel få forsvare seg mot slike. 8. oktober skrev NY Daily News om at Israel nå gjør seg klare for krig. Om araberverdenen nå igjen vil ha en krig, så tror jeg at Israel er fit for fight. Vanviddet består i at verden ikke anerkjenner Israels rett til å fjerne slike mennesker som Yassin. Hva er det som er så ille med å drepe ham? Er det at han er islamistisk leder som er  problemet? Jøsses, for en religion å ha respekt for hvis dette er årsaken! Hans religion var tydeligvis mord og hat.

En israelsk korrespondent mener Israel med dette drapet sender Hamas en klar beskjed: Den planlagte tilbaketrekningen fra Gaza vil ikke bli en seier for Hamas’ terror, men kampen mot terroren fortsetter. Hamas mener at hvis de bare fortsetter med terror, så vil Israel trekke seg helt tilbake.

Sharon forsvarer selvsagt likvideringen, og gratulerer sine styrker, og sier at ethvert land har en naturlig rett til å forsvare seg. Men hvordan kan Jack Straw og andre staters offisielle talsmenn si at det er i strid med folkeretten, må anses som ulovlig, i strid med internasjonale regler og hva nå enn det er? Vi må ikke glemme at Hamas står på USAs liste over terror-organisasjoner, og at Yassin er ansvarlig for hundrevis av drepte israelere. Hvilken folkerett er det som forbyr en eliminering av et slikt menneske? I så fall er den forholdsvis dekadent.

Her burde verden stått opp sammen med Israel i et rungende hurra. Verden er kvitt en terrorleder. Jeg kan ikke se én grunn til at noen skulle beklage likvidasjonen i seg selv, rent bortsett fra raseriet for alle dem som sympatiserer med terrorister, og at mange uskyldige vil måtte bøte med livet som følge av ny terror, noe som i seg selv er sterkt beklagelig.

Men dette er det faktisk ingen vei utenom, slik situasjonen er. Når Israel ikke får et reellt valg, kan heller ingen forlange at staten skal velge det umulige. Israel på sin side tilbyr palestiner-araberne land om de vil ha fred. Noe annet valg vil de aldri få. Det internasjonale samfunnet burde stått sammen med Israel i sin fordømmelse av terror. Så lenge de ikke gjør det, blir de medansvarlige for de uskyldige som nå må dø. Det er sannheten.

Dette innlegget ble publisert i Terrorisme og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.