Ikke alle fordømmer

17. feb. 2010: Linkene i denne artikkelen kan være utdatert.

Ikke alle media fordømmer Israels drap. Noen forstår dem, og noen til og med støtter dem og mener dette er helt på sin plass. Her er et interessant lite knippe med korte utdrag av det essensielle:

 

 

 

OPPDATERT (avisen Dagen):
Dagen: Under overskriften ”De hysteriske reaksjonene” skriver avisen at mediafolk og statsledere handler i blind angst. De viser blant annet til Odd Karsten Tveits angstdirrende stemme da han kommenterte hendelsen på radio. Videre: Europa fremfører sin hysteriske fordømmelse av Israel på ”eurabisk”. De taler underdanige d’himmi-ers angst-budskap. Og fordi Bondevik, Jagland, Chirac og Schröder har lært seg lovene for d’himmi-oppførsel, kommer de neppe til å gå i seg selv når de blir edrue igjen etter alt hysteriet. Dagen fastslår også at palestinerne nok er mer redd enn sint, og at Israel neppe stanses av skudd i lufta under begravelser.

 

 

 

 

 

Detroit News støtter drapet på Yassin på lederplass: Hamas-sjeik fortjente sin brutale død.

 

Avisen åpner med setningen: Israel tok et poeng i den internasjonale kampen mot terrorisme da de ekspederte sjeik Ahmed Yassin, grunnlegger og åndelig leder for den palestinske terrorgruppen Hamas.

 

 

 

The Sun i Storbritannia sier på lederplass at Yassin fikk som fortjent. Ahmed Yassin var en terrorens gudfar, mannen som grunnla den palestinske drapsmaskinen, og inspirasjon for mer enn 50 selvmordsangrep i Israel. Det kunne se ut som når man knekker en nøtt, når man bomber en mann i rullestol fra helikopter, sier de videre. Men denne mannen var ingen vanlig nøtt.

 

Israels kritikere sier de har ødelagt fredsprosessen. De tar feil. Gjennom årene har palestinske bombere blåst fredshåpet i filler, – og tatt med seg hundrevis av uskyldige israelske menn, kvinner og barn.

 

 

 

Providence Journal sier det de kaller komfortable opinionsledere og offisielle kilder som aldri har følt terrorisme på kroppen, foreleser for Israel om deres drap på Yassin. Få av dem tar med at Yassin står for over 400 drap og tusenvis av skadde. Hans uttalte mål var å ødelegge Israel og ertatte det med en fascistisk islamistisk stat… Avisen kaller FNs reaksjon for oppblåst retorikk som går ut på en ting: Israel må ikke prøve å forsvare seg mot dem som prøver å ødelegge landet.

 

 

 

Canadas National Post ser på følgene av drapet. De mener at dette på kort sikt vil gjøre Israel til en farligere plass å leve, men at det på lang sikt kan bety en viktig seier. Ingen behøver å felle en tåre for sjeiken, sier de under overskriften ”Å drepe en terrorist”. Ut fra Europas reaksjon skulle man tro Israel hadde drept en uskyldig. Frankrike og Storbritannia insisterer på at dette er imot Folkeretten. De harsellerer med britiske Jack Straw. Kanskje han kunne tenke seg at de sendte et par ”Bobbyer” hjem til Yassin for å følge ham til stasjonen for et avhør…

 

 

 

Kilde: Backspin 

Dette innlegget ble publisert i Terrorisme og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.