Underslag av bistandsmidler

17.02.2010: linkene i denne artikkelen er for en stor del utdaterte. Du finner essensen av rapporten her…

Samme dag som Haaretz kunne fortelle at sjefen for de palestinske politistyrkene, general Haj Ismail Jabber tok millioner i egen lomme hver eneste måned ved å få kontant utbetaling for 7000 ikke-eksisterende politimenn, fra PA’s lønnsbudsjett som kommer fra EU, – samme dag kom det en rapport fra en arbeidsgruppe i EU som arbeider med budsjettassistanse for de palestinske selvstyremyndighetene (PA).

 

 

 

Dette skriver David Frankfurter i sitt siste nyhetsbrev, under overskriften ”Medlemmer i EU-parlamentet overgår seg selv.”

 

 

 

Komiteen kunne ikke bli enig med seg selv hvor mye de kunne renvaske seg, så de skrev for sikkerhets skyld to rapporter. Komiteen er delt omtrent på midten. Skulle de si: ”Der finnes ikke noe terror, og det har ikke noe med EU å gjøre, men vi vil komme med noen anbefalinger for å få kontroll”, – eller ville de si ”Der finnes nok terror, og det har med EU å gjøre, men det er vanskelig å bevise…!”?

 

 

 

Det kan nevnes (som det står i analysen nevnt under) at palestinerne siden 1993 har mottatt ca 10 milliarder USD, det høyeste beløp pr. hode noen noensinne i historien har fått i bistand.

 

 

 

The Funding for Peace Coalition har laget en analyse av rapporten. Frankfurter anbefaler oss å lese den. Her finner du også linker til selve rapportene. Analysen er svært interessant stoff! Det dreier seg om hundrevis av millioner Euro. Det dreier seg om terror. Det dreier seg om desperat behov for renvasking, om frykt for sivile rettssaker fra europeeiske ofre for palestinsk terror, om sterke og underbyggede påstander om ensidighet og fiendlighet mot Israel, om å la være å innkalle viktige vitner som kunne bevitnet korrupsjon. Rapportene ble levert i går til avstemming i EU-parlamentet.

 

 

 

Et «gullkorn» fra arbeidsgruppemedlem Hannes Swoboda, medlem av EU-parlamentet og svoren palestiner-talsmann:

 

Kun i de tilfeller vi kan finne direkte samsvar mellom DNA fra selvmordsbomberen og DNA fra dem som mottok bistandsmidlene, kan vi snakke om bevis [for misbruk av midler].

 

 

 

Frankfurter skriver videre:

 

For å vise hvor bra de er, holder EU-parlamentet i dag et møte hvor de debatterer en felles handlingsplan mot terrorisme. Foreslåtte uttalelser relatert til Midtøsten ”anerkjenner Israels rett til å forsvare seg mot terrorisme”, – og så fortsetter de med å fordømme alle Israels defensive tiltak som ”ekstra-judisielle”, og antyder at handlingene selv er terrorisme.

 

 

 

Les hele saken her:
http://www.livejournal.com/users/dfrankfurter/22059.html

 

 

 

PS: Se også Swobodas egen nyhetsside, hvor han sier «Ingen beviser funnet for forbindelse mellom EU-budsjetthjelp for palestinerne og terrorisme«. Nei, det er klart, med slike beviskrav Swoboda stiller!

 

Dette innlegget ble publisert i Midtøsten og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.