Muslimer i Europa vil ha krig

Av CELVIN NIKLAS JOJAKIN RUISDAEL har jeg fått denne artikkelen, som han har oversatt fra engelsk. Det er skremmende og interessant lesning. Det som slo meg spesielt, er slutten, som er omtrent identisk med Oriana Fallacis påstander, at det er nytteløst å utrydde Islam ved å drepe bin Laden; det oppstår bare nye bin Laden’er. For det er religionen som avler terrorister. Denne artikkelen slutter med en uttalelse av sheik Omar: «De kan drepe bin Laden, men fenomenet kan de ikke drepe — de kan ikke ødelegge det.»  Altså 100% sammenfallende med Fallacis påstander. Den frittalende forfatteren og journalisten Fallaci blir her i Norge for det meste latterliggjort i bokanmeldelser, – hun overdriver, hun er «en enøyd kriger», «norske seriøse forlag ville ikke trykket dette om ikke det var nettopp henne» sies det her. Jeg vil anbefale Fallaci. Muligens er hun noe rabiat, muligens kan noe av det hun skriver oppfattes som rasistisk, – det skader ikke å være kritisk, også til henne, – men det hun skriver om Islam, om Islams mål og midler, bekreftes i høy grad av hendelser og av muslimene selv, og står i skarp kontrast til hva de fleste norske politikere og intellektuelle sier.

Takk til Celvin for artikkelen!

Militante i Europa roper åpent på jihad og islamsk styre

Fra New York Times, 26. april 2004

 
Av PATRICK E. TYLER og DON VAN NATTA Jr. – Oversatt til norsk av C.R.
 
LUTON, England, 24. april 2004Ropet om å igangsette jihad stiger på gatene i Europa, og det blir besvart, sier antiterror-tjenestemenn.
 
I denne tidligere industribyen nord for London har en liten gruppe av unge briter hvis foreldre emigrerte fra Pakistan etter annen verdenskrig vendt seg mot deres familiers nye hjem. De sier de ønsker å se statsminister Tony Blair død eller avsatt og et islamsk flagg henge utenfor Downing Street nr. 10.
 
De sverger troskap til Osama bin Laden og hans mål om å velte de vestlige demokratiene for å etablere en islamsk superstat underlagt sharia-lovgivning, som Afghanistan under Taliban. De kaller 11. september-kaprerne for de «Storslåtte 19» («Magnificant 19») og betrakter bombeangrepene mot togene i Madrid som en dyktig måte å sette en kile inn i Europa.
 
Torsdag kveld talte deres leder, sheik Omar Bakri Mohammad i et tennissenter (samfunnshus) i Slough, vest for London, om sin støtte til Osama bin Laden. Om Europa unnlater ta hensyn til hr. bin Ladens tilbud om en våpenhvile — som betinger at alle utenlandske tropper har trukket seg tilbake fra Irak innen tre måneder — vil muslimer ikke mer holde seg fra å angripe de vestlige landene
som leker vertskap til dem, sa sheiken.
 
«Alle vestens muslimer vil bli tvunget,» sa han, «til å bli hans sverd» i et nytt slag. Europeere ta hensyn, tilføyde han, til ordspråket, «Det er tåpelig bekjempe folk vil som ha død — det er hva som de leter etter.»
 
På arbeiderklassegater i gamle industribyer som Crawley, Luton, Birmingham og Manchester, og i arabiske enklaver i Tyskland, Frankrike, Sveits og andre deler av Europa, sier etterretningstjenestemenn at en glød for militarisme forsterkes og blir mere åpen.
 
I Hamburg, så dr. Mustafa Yoldas, direktøren for Det islamske fellesskaps råd, en sammenheng med konflikten i Irak. «Dette er en meget farlig situasjon for øyeblikket,» sa dr. Yoldas. «Mitt inntrykk er at muslimer har blitt mer og mer sinte på De forente stater.»
 
Hundrevis av unge muslimske menn svarer på ropet fra militante grupper tilsluttet eller i tett samarbeid med
 al-Qaeda, sier etterretnings- og antiterror-tjenestemenn i regionen.
 
Enda mer bekymringsfylt, sa en eldre antiterror-tjenestemann, er at nivået av «chatter» — kommunikasjon mellom folk som er mistenkt for terrorisme og deres tilhengere — markert øker siden hr. bin Ladens advarsel til Europa denne måneden. Denne tilspissingen av chattingen
har medført akutte bekymringer om at planleggingen for enda en slag i Europa er kommet langt.
 
«Irak styrket dramatisk deres rekrutteringsinnsats,» sa en antiterror-tjenestemann. Han tilføyde at noen moskéer nå viser bilder av amerikanske soldater i kamp i Irak ved siden av blodige scener av utbombede irakiske nabolag. Å oppdage en faktisk rekruttering er nesten umulig, sa han, fordi det typisk blir gjort ansikt til ansikt.
 
Og rekrutteringen er knyttet sammen med en å tvingende ny strategi som går på å bringe kampen til Europa.
 
Medlemmer
av al-Qaeda » har bevist seg å være ekstremt opportunistiske, og de har bestemt seg for å prøve splitte den vestlige alliansen,» fortsatte tjenestemannen. «Fokuserer de deres energier på å angripe de store landene» — De forente stater, Storbritannia og Spania — vil de således «skremme» de mindre statene.
 
Noen muslimske ververe drar til Irak, sier antiterror-tjenestemenn i Europa, mens flere forblir hjemme, og slutter seg muligens til celler som hjelper til med logistikk eller som påbegynner operasjoner som den som ble kjent da det britiske politiet beslagla 1.200 pund ammoniumnitrat, en nøkkelingrediens til bomber, sent i mars, og arresterte ni briter av pakistansk opprinnelse, fem av disse har blitt siktet for å ha forsøkt å lage en terrorbombe. 
 
Noen av den samme flammende islamske geistlige som forkynte vold og martyrdom før angrepet den 11.september

oppildner dette sinnet. 
 
Abu Hamza, den geistlige som er anklaget for å ha gitt undervisning til Richard Reid før han prøvde å sprenge et Paris-til-Miami jetfly med eksplosiver gjemt i sine sko, oppfordret på fredag en folkemengde på 200 utenfor sin tidligere Finsbury Park-moské om å omfavne død og «martyrkulturen.»
 
Selv om den britiske innenriksministeren (
home secretary), David Blunkett, forsøker å frata Abu Hamza hans britiske statsborgerskap og deportere ham, pågår rundene i rettsvesenet i årevis mens Abu Hamza fortsetter å rope ned Guds vrede.
 
Også denne uken til tross for hr. Blunketts kraftige innvendinger, ble en 35 år gammel mann fra Algerie holdt under unntakslover som ble vedtatt etter 11. september løslatt fra Belmarsh-fengselet. Mannen, som er identifisert bare som «G», lider av en alvorlig mental sykdom, har hans jurister fortalt et spesielt immigrasjonsappellpanel, løslater ham fra fengselet og anbringer ham under husarrest.
 
Hr. Blunkett insisterte på at det ikke kunne være den endelige dommen mot
en mann som allerede av en rett var funnet «å være en trussel på liv og frihet.»
 
I et intervju på BBC før helgen forsvarte hr. Blunkett en mer omfattende deportasjonspolitikk, i første omgang rettet inn mot 12 utenlandske terrormistenkte holdt uten tiltale siden 11. september-angrepet.

Tross tøffere antiterrorisme-lover, sier politiet, aktorer og etterretningsledere over hele Europa at de kjemper med å forstå dybden i inneholdet i den åpent forførende talen hos islamske ekstremister, noen av dem har vært med på å tilskynde unge menn til suicidal vold siden 1990-årene.
 
Et kapittel i sheik Omars forelesninger er i disse dager «The Psyke of Muslims for Suicide Bombing.»
 
Myndighetene sier at lover som beskytter religiøst uttrykk og sivile friheter har det resultatet at det er begrenset hva de kan gjøre for å stanse hatefull tale. I tilfelle utlendinger sier de at de ofte står igjen med deportasjon, en langtrukken og usikker prosess som er avhengig av lovlige appeller, når den mistenkte fortsetter å tilskynde til angrep.
 
Da står myndighetene igjen med å ty til mindre effektive virkemidler, slik som å prøve å «mus-fange» islamiske radikalere i immigrasjonsovertredelser i håp om å gjøre en utvisningssak «vanntett». «Lovene er i mange land liberale og det er ikke lett,» sa en tjenestemann.
 
I en moské i Genève tilskyndet imamen nylig sine tilhengere om å «påtvinge vestens gudløse samfunn islams vilje.»
 
«Det var ganske voldsomt (ondsinnet),» sa en eldre tjenestemann med kjennskap til prekenen. «Imamen oppmuntret sine tilhengere om å overta det gudløse samfunnet.»
 
Mens en slik preken er tilskyndelser, skjer rekrutteringen mer fordekt, og er vanskelig å oppdage, sier en eldre antiterror- tjenestemann. «En appellerer til troende i moskéene, men de virkelige samtalene finner sted i restauranter eller kaféer eller private leiligheter,» sier tjenestemannen.
 
Mens noen geistlige, som Abu Qatada – sagt å være den åndelige rådgiveren til Mohamed Atta som ledet 11. september-flykaprerne — forblir i fengsel i Storbritannia uten siktelse, er andre som sheik Omar, leder av en bevegelse kalt al-Muhajiroun, fortsatt i gang med en robust ideologisk kampanje.
 
«Det er ikke noen sak mot meg,» sa sheik Omar i et intervju. Det vises til kravet fra medlemmer av Parlamentet som vil ha han deportert, tilføyer han, «men de er jødiske» og «de har holdt på å kreve det i årevis.»
 
Blant hans glødende tilhengere er Ishtiaq Alamgir, 24, som leder al-Muhajiroun i Luton og kaller seg Sayful Islam, sverdet av islam. Han sier det er ca. 50 medlemmer her, men det nøyaktige antallet er hemmelig.
 
De fleste dager driver han og en håndfull av hans tilhengere en rekrutteringsstand på Dunstable Road til stor ergrelse for de muslimske eldste i Luton.
 
Mainstream muslimer er opprørt over situasjonen, og sier at det noen få forårsaker gjør at deres fellesskap er utpekes til overvåkning og gjør en større del av befolkningen mistroisk til dem.
 
Muhammad Sulaiman, en stødig kar
 i den mainstreame Central Mosque her var blakk da han ankom fra Pakistans Kashmir-grense i 1956. Han skaffet penger til å bygge Central Mosque og leder nå en kampanje for å utelukke al- Muhajiroun-radikalere fra byens 10 moskéer.
 
«Dette er «liksom-forretning,» sier han på engelsk med aksent. «Jeg vil ikke ha disse «kids» i min moské.»
 
Annet fellesskapledere ser til myndighetene, at de gjør noe, om bare for å hjelpe til for å forhindre en demonisering av britiske muslimer, eller «islamofobi», som noen her kaller det.
 
«Jeg tror disse «kids» er hjernevasket av noen få radikale geistlige», sier Akhbar Dad Khan, en annen eldste i Central Mosque. Han vil ha dem tiltalt eller deportet. «Vi burde være i stand til å kontrollere denne negativiteten,» sier han.

I Slough brukte sheik Omar mye av sin tid torsdag kveld med å traktere sine
 unge tilhengere med de erotiske gledene paradis medfører — søte kyss og fornøyelsene av å kunne bade med mengder av kvinner — mens han også preket dydene av død i islams kamp som en billett til paradis.
 
Han talte om  terrorisme som den nye kulturelle konfliktnormen, «det 21 århundrets mote,» praktisert like mye av Tony Blair som av al-Qaeda.
 
«Vi kan bli innhentet som skyteskive liksom innbyggerne på Manhattan ble det,» fortalte han dem.
 
Og han advarte de vestlige ledere, «De kan drepe bin Laden, men fenomenet kan de ikke drepe — de kan ikke ødelegge det.»
 
«Våre muslimske brødre vil komme fra utlandet en dag for å foreta erobringer her og da vil vi kunne leve i verdighet underlagt islam,» sa han.
 
Patrick E. Tyler rapporterte fra Luton, Slough og London og Don Van Natta Jr. fra London. Souad Mekhennet har bidratt med rapportering fra Tyskland.
 

Dette innlegget ble publisert i Islam og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.