Halal-hippiene

Forskeren og muslimen Pernilla Ouis skriver en leseverdig artikkel i Sydsvenskan (takk til min venn Hans C. Petterson i Malmö) om den mislykte og misforståtte integreringsdebatten. Ouis åpner sterkt:

Muslimers integration i Sverige har försvårats av två gruppers oförmåga att förstå varandra. Jag talar inte om vanliga muslimer och svenskar – för dessa grupper har en relativt avslappnad attityd till varandra och kan generellt se den andra gruppen som människor först och främst.

Ouis skriver om halal-hippiene, som vil være muslimenes støttespillere, mens de egentlig skader deres sak ved å overse og underslå problemene som muslimene har internt.

Halal-hippierna är tyvärr oförmögna att se brister hos den grupp de värnar om. De ser inte exempelvis den problematiska kvinnosynen, hederstänkandet, kränkningarna av barns rättigheter och den utbredda homofobin bland muslimer. De ser inte den rasism som frodas bland invandrargrupper sinsemellan och mot svenskar.
De vulgariserar rasistbegreppet och använder det mot varje försök att peka på problem bland muslimer. De ser inte heller att många i den muslimska gruppen inte håller med om de principer de själva håller för heliga.

Dette innlegget ble publisert i Islam og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.