Hvis demokratiet velger en terrorist

Caroline Glick skriver en tankevekkende artikkel i Jerusalem Post, der hun som så mange andre i disse dager prøver å forestille seg fremtiden for Israel uten Sharon. Hun er innom mange aktuelle problemstillinger, blant annet Israels påståtte planer om å bombe Irans atomvåpenfabrikker, – en handling som i så fall blir ett av de mest sensitive og krevende diplomatiske spørsmål noensinne, da israelske fly vil være avhengig av mellomlanding i Irak for etterfylling av drivstoff, og eventuelt også tyrkiske baser vil bli nødvendig å bruke. Dette vil kreve ryggdekning fra USA’s og Natos side.

Glick kritiserer den israelske forsvarsminister Mofaz’s uttalelser om «Israels betingelser for å starte en dialog med Hamas» som omtåket, irrasjonelt og at de bærer preg av dårlige rådgivere, da Hamas er en terror-organisasjon på linje med ayatollaene i Iran, forpliktet som organisasjonen er til utryddelse av staten Israel. Glick peker på et TV-intervju med Umm Nidal, en såkalt «moderat» Hamas-kandidat til det palestinske valget, som klart åpenbarer dette. Jeg fant derfor frem intervjuet, og bringer deler av det  på norsk under.

I går var dessuten Torbjørn Jagland intervjuet som «forståesegpåer» i NRK i forbindelse med Sharons sykdom og at det etter all sannsynlighet blir et skifte av statsminister. Han presterte å si at «verken Fatah eller Israel burde hindre Hamas i å stille til valg, slik at det kunne bli et lovlig valgt styre for palestinerne.«

Les intervjuet, og tenk igjennom hva et valg med Hamas som vinner ville bety, blant annet for demokratiet selv. Det er naturlig å se dette i sammenheng med debatten om demokrati der islamister stiller til valg, og står i fare for å vinne disse.

Umm Nidal - på valg for Hamas. Går for drap på sivile og utslettelse av staten Israel. Likevel mener Jagland Israel "ikke bør hindre at Hamas blir valgt"

Utdrag fra et intervju (til engelsk ved MEMRI) med Umm Nidal (bildet), kandidat til den Palestinske Lovgivende Forsamling, og mor til tre Hamas terrorister som ble drept i «martyr»operasjoner. Intervjuet kom på lufta i Dream2 TV 21. desember 2005.

SIVILE ER SOM SOLDATER Å REGNE. ALLE MIDLER ER LEGITIME
Intervjueren: I det siste har mange operasjoner blitt utført i restauranter og kjøpesentre. Verden ser veldig annerledes på disse enn operasjoner mot det militære. Når bombing finner sted på slike steder, skader dette den palestinske sak over hele verden. Selv i Palestina – i Gaza og på Vestbredden – er folk splittet i synet på disse aksjonene.

Umm Nidal: Alle palestinere deler det samme syn. De er ikke splittet. De eneste som er uenige og tenker annerledes er selvfølgelig utlendingene, som ikke har noe sympati for oss eller vår sak, og som ikke vet noe om oss. Det er disse som tenker at denne mannen har kommet til å drepe uskyldige mennesker. Det er hva de tror. Men vi, som mulimer, tenker annerledes. Vi er kjent med disse versene fra Koranen: «Når en angriper deg, skal du angripe ham på samme måte.»
Dette er Krigens nødvendigheter. Hvordan kan vi vinne ellers? Det er sant at vi aksjonerer mot det miltære og soldatene, men [å drepe sivile] i en krig er helt nødvendig. For det første er de alle okkupanter. Enhver som kommer fra utlandet og som lever i Palestinas land er en okkupant, om de enn er kvinner eller gamle. De er alle å regne som soldater. De er alle reservesoldater.
I tillegg, alle disse menneskene… Du vet dette landet tilhører noen andre, så hvordan kan du komme og leve i det? Derfor er alle israelere å regne som okkupanter av vårt land. Det er ingen forskjell mellom menn og kvinner…

Intervjueren: Men Umm Nidal, det er mange…

Umm Nidal: De er okkupanter alle sammen, og vi må slåss mot dem med alle legitime midler.

Intervjueren: «Legitime» var ordet jeg letet etter…

Umm Nidal: Alle midler er legitime så lenge okkupasjonen fortsetter.

(…)

Intervjueren: Kan du ikke skjelne mellom aksjoner mot sivile og mot soldater, selv fra et psykologisk synspunkt?

Umm Nidal: Der er ingen forskjell. Dette er Islamsk religiøs lov. Det er ikke meg som finner på dette. Jeg følger Islamsk lov i dette. En mulim er svært forsiktig for ikke å drepe en uskyldig person, fordi han vet han i så fall vil bli dømt til evig helvete. Så dette er ikke enkelt. Vi stoler på islamsk religiøs lov når vi sier at det ikke er noe forbud mot å drepe disse menneskene.

(…)

FRED BETYR UTSLETTELSE
Intervjueren: Hva betyr ordet «fred» for deg?

Umm Nidal: Ordet «fred» betyr ikke den type fred vi opplever. I virkeligheten er denne fred en utleverende og skammelig skandale. Fred betyr frigjøring av hele Palestina, fra Jordan til Middelhavet. Når så dette er gjennomført, – er vi klare, dersom de ønsker fred. De kan få leve under den Islamske stats banner. Det er denne fremtiden vi streber for å oppnå for Palestina.

Intervjuer: Noen sier slike holdninger er et hinder for fred, fordi israelerne aldri vil godta å bli jaget bort…

Umm Nidal: La dem nekte. Vi venter ikke at de skal akseptere dette. Disse menneskene er okkupanter, og vi skal forvise dem fra vårt land.

(…)

Intervjueren: Umm Nidal, som sitter her foran meg, er klassifisert som en terrrorist over hele verden. Ikke bare en terrorist, men en som produserer terrorister…

Umm Nidal: De kan klassifisere meg så mye da bare orker, jeg er stolt og beæret over å være en terrorist for Allahs skyld. «Bered for dem alle de krigsstyrker og krigshester du kan, for å kaste terror i hjertene på Allahs og dine egne fiender.» Jeg er glad for selv å kunne sette dette Koranverset ut til livet, og for å være en terrorist for Allah.

(…)

OFRER GJERNE ALLE SINE SØNNER
Intervjueren: Du har ti sønner.

Umm Nidal: Ja, Allah være lovet.

Intervjueren: Om enda en blir drept…

Umm Nidal: Det fins mange unge menn…

Intervjueren: Vil ditt hjerte bli fylt med utålelig sorg?

Umm Nidal: Nei, nei. Alla være lovet, jeg forberende meg. Jeg vil ofre dem alle. Hvis min plikt pålegger meg å ofre dem alle, da vil jeg ikke nekte, – selv om det skulle koste meg hundre sønner.

Dette innlegget ble publisert i Terrorisme og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.