Stakkars Iran

Jeg slutter ikke å forundre meg over hvordan noen mennesker tenker. Klassekampen skriver om Iran, som blir presset av USA og de store EU-maktene etter at IAEA står maktesløs når regimet nå har valgt å bryte seglene og gjenoppta sin uranproduksjon, noe som utvilsomt vil føre til at landet blir en atommakt om de ikke stanses.

Men dette er tilsynelatende ikke noe problem for kommunistene. For øverste religiøse leder i Iran har sagt at formålet er fredelig.

Iran har besluttet å gjenoppta forskningen med anriking av uran, som regimet selv hevder skal brukes til fredelige formål. Påstanden styrkes av at Irans åndelige leder, ayatollah Ali Khamenei, har avgitt en fatwa som forbyr all utvikling, lagring og bruk av atomvåpen.

(…)

Uansett er det ingen tvil om at Iran har rett både til forskning, produksjon og bruk av kjernekraft til fredelige formål. Presset mot Iran bør derfor avvises.

Skal man egentlig komme med argumenter mot slikt vås? For dette er naive barnetanker, så blåøyd kan man ikke være etter å ha gått folkeskole, Bjørgulv Braanen.

Iran har som eneste stat i verden åpent gått ut og sagt at de vil utslette Israel. I det siste har president Ahmadinejad gjentatte ganger kommet med sterkt antisemittiske uttalelser. Selv med den mest tenkbare «objektivitet» i Israel / araber-konflikten, burde normale oppegående mennesker kunne se for seg den trusel Iran med atomvåpen ville bli i regionen, ja for hele verden.

Via document.no.

Dette innlegget ble publisert i Terrorisme og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.