Respektere islam?

I vårt samfunn er friheten, – friheten til å ytre våre meninger, også når majoriteten er uenig, dypt grunnfestet. Selv når statsministeren er uenig, har vi lov å ytre oss uten å skulle risikere liv, helse eller ubehagelig oppførsel.

Omkvedet i debatten i dag er ”respekt for andres tro og religion.” Hvorfor ikke være ærlige og si: ”vi er livredde for islamistene!” Det er ingen skam, alle som er realistiske har vel kjent på den redselen.

Men må vi nødvendigvis respektere? Den respekt som Lenin, Stalin, Hitler, Pol Pot, Mao og Saddam fikk får de saktens, islamistene. Den samme respekt som et menneske har som står bundet til pålen og får et valg: oppgi din frihet eller dø. Hadde muslimer vært så opptatt av å respektere andre som man hevder de er, hadde neppe muslimske media verden over flommet over av sårende og provoserende karikaturer av jøder. Det er ikke muslimene som bestemmer hva som sårer andre.

Tenk å være så svak i troen at noen tegninger i en dansk avis får dem til å skjelve av raseri! ”Allah er stor,” sier Muhammed. Vel, la Allah hjelpe seg selv! Kristne i århundrer har snudd det andre kinnet til når de har blitt plaget og mobbet, martyrer har gått til løvene uten et ondt ord, slik de lærte av ham som ba dem å elske sine fiender.

Imamer, kom på banen i dere egne hjemland! Kjemp mot kjønnslemlestelse, spar disse uskyldige små for traumene de må gjennomleve når uvitende gamlinger skjærer bort muligheten deres for å leve et lykkelig seksualliv som voksne, og i mange tilfeller gir dem skader som plager dem hele livet. Syng ut når familiens overhoder – mennene – sjefene – i muslimske land sender småjentene sine til å giftes bort! Kjemp mot undertrykkelsen av kvinner i Islam! Slåss mot tvangsgifte, konebrenning, syrekasting, – og fordøm selvmordsbomberne i Irak og Israel.

Bli såret og forurettet av det hele verden nå lider under, Islamsk terrorisme i Muhammeds navn. Det er det som ødelegger vår respekt for Islam. Den jordanske redaktøren som sa det samme, ble sparket og fengslet. Slutt med å ”forstå» dem som drepte muslimkritikeren Van Gogh, og dem som står eksmuslimen Ayaan Hirsi Ali etter livet. Fordøm urettferdigheten i deres eget miljø i stedet for å godta det alt sammen!  Vis at dere slåss sammen med oss mot dette!

Så skal vi respektere dere.

Dette innlegget ble publisert i Islam og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.