Hva blir neste trekk?

Alltid når Islam og islamister kritiseres, og særlig nå, kommer pekefingeren fort frem hos dem som «vet best.» I sin ytterste konsekvens er det slett ikke islamistene som har skylden for de siste ukenes Muhammed-ballade. Skylden for at så mange (1,3 milliarder) muslimer er blitt fornærmet, er jo selvsagt vår. Kunne man tenke.

So far so good. Nå har man gitt etter for presset i disse ukene. Man har gått for «dialog» fordi man har den oppfatningen som man lærer ett eller annet sted, at «vold avler vold«, eller fordi man rett og slett tror at dialog hjelper. Men det må være lov å komme med et sukk når man hører disse «positive», velmente og «konstruktive,» men akk så virkelighetsfjerne kommentarene.

Et eksempel: man er med i en dialog på TV med muslimer, og gir uttrykk for at man «ønsker at barna våre vokser opp i fred sammen.» Hvem ønsker ikke det? Men har man så lite kunnskaper om Islam at det ikke ringer en bjelle når sånt sies? For hva om disse barna skulle bli forelsket, og kanskje ønsket å gifte seg? Vet man at Islam krever at den som gifter seg med en muslim skal konvertere til Islam? Vet man at dersom en muslim faller fra, så er det faktisk i verste fall dødsdom i religionen for dette? Den søte idyllen «vokse opp i fred sammen» er ikke fullt så idyllisk når man tar innover seg disse enkle sannheter.

Når man så reiser til Midtøsten for å «skape dialog» eller for å viderebringe Selbekks unnskyldning til mulismene, uten samtidig å bringe med seg et klart krav til disse om å respektere vår sivilisasjon, våre vedinormer og ekstensielle menneskerettigheter som likeverd og ytringsfrihet, så glemmer man fort å ta opp de negative sider ved religionen og kulturen disse menneskene lever i.

Jeg spurte for noen dager siden «hva blir det neste?» Jo, det foreløpig neste trekk er følgende: allerede før disse «dialog-tilhengerne» er ankommet Midtøsten, gjør mr. Al Quaradawi (bildet), leder for millioner av muslimer, det helt klart at man ikke kan godta noe mindre enn en ny beklagelse, denne gang fra Norges statsminister. (Bakgrunnstoff om Al Quaradawi finner du på Honestthinking.org)

Men Al Qaradawi er ikke fornøyd med at redaktøren beklager.

– En unnskyldning fra avisen er ikke nok. Regjeringen må også beklage. Muslimer føler seg krenket, sier Dr. Josef Al Qaradawi til TV 2 Nettavisen under en direktesending på Al-Jazeera søndag.

– Regjeringen må beklage, ettersom profeten er et viktig symbol for dem, fortsetter han. (Nettavisen)

Nå er det etterhvert fritt frem for islamister. Har de fått lillefingeren, tar de lett hele hånden. Walid al-Kubaisi skriver:

Det er kortsynt å hylle enigheten mellom Magazinets redaktør og Islamsk Råd. Jeg er redd for at regjeringens applaudering av Selbekks beklagelse har lagt farlige premisser for framtida. Nå kan islamister vifte med trusler og tenne ilden hver gang de mener de blir såret.

Følger du med i saken om Muhammed-tegningene? Her er mer stoff som kan være av interesse:

document.no: Dialog eller innordning?

Expressen: Det er ikke bare i Sverige humoristiske bilder må fjernes. Også i Finland griper myndighetene inn og sensurerer når man vil vise hva disse tegningene egentlig er.

Er én milliard muslimer fornærmet? Neppe. Dette dreier seg om aksjoner som er planlagt og ønsket: En dansk imam startet det hele, brukte løgner og falske tegninger – (Dagbladet)
Også norsk muslim er innblandet i løgnene (Nettavisen)

Halvor Tjønn i Aftenposten med fin opplysende artikkel – Krigerprofet og religionsstifter. Muhammed er ikke så hellig at vi ikke-muslimer ikke skal kunne kritisere ham på grunnlag av fakta.

Tegningene publisert også i avis i Egypt. Skal også Egypts ambassader brennes og det egyptiske flagget brennes?

Dette innlegget ble publisert i Islam, Samfunn / politikk og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.