Ingen kobling Islam – terrorisme? (oppdatert)

Situasjonen i de palestinske selvstyreområdene er kaotisk. Noen lukker øynene for elendigheten og sier man (Israel og USA) bør «gi Hamas en sjanse.» (Jagland 26. januar, Hilde Henriksen Waage 26. januar, Aftenposten i sin leder 27. januar 2006.) De må slutte å betrakte Hamas utelukkende som en terror-organisasjon som sprer vold og død, noe organisasjonen jo har gjort i fortiden, men Hamas er mye mer en det…(HHW) Det er greit å ville hjelpe fattige arabere. Men man bør absolutt ikke lukke øynene og late som om terrorismen ikke finnes, – og er uløselig bundet til religionen Islam.

Jeg gad vite hvem som ville la sin pedofile nabo leke med ungene sine «fordi han jo har mange gode sider også.» Er dette særlig annerledes? Skal man støtte et system som er tuftet på terror fordi de deler ut suppe til fattige?

LEI AV KORRUPSJON
Det er mange årsaker til at palestinernes valg gikk som det gjorde. En av årsakene er det som har begynt å komme frem i media i det siste, nemlig Fatahs komplette udugelighet på det økonomiske området. Jeg oversatte i slutten av 2004 deler av en rapport gjort av Funding for Peace Coalition som påviste hvordan enorme beløp smuldret bort mellom fingrene til Arafat og hans folk. Rapporten voldte den gang ingen særlig interesse, tvert imot fikk jeg noen ukoselige svar tilbake fra journalister i Norges største avis. At palestinerne er det folk i verden som har mottatt størst bidrag pr. hode gjør ikke at man av den grunn bryr seg noe særlig med hva pengene går til.

HISTORIELØST Å KOBLE ISLAM OG TERROR
En annen årsak er den stadig voksende islamske vekkelse i Midtøsten. Alle som kan lese en avis, kan selv dra den slutning at islamister står for mesteparten av terroren i verden i dag. En Aftenposten-journalist skrev like herlig til meg 7. september 2004: Du må gjerne tro at «fellesnevneren for nær sagt all terror er Islam». Men det er for det første historieløst, dessuten forklarer det ikke den betydelige terror vi de siste årene har sett for eksempel i Spania, Latin-Amerika og Sri Lanka.

«Bekjemp og slakt ned de vantro hvor dere enn finner dem. Pågrip dem, beleir dem, og ligg og vent på dem i alle former for krig.»
Koranen, Sure 9.5

Historieløst. Vel, min historie omfatter en del hendelser i nær fortid. 9/11, Madrid-bombene, London-bombene, Bali, Bagdad, – huff, du kan selv lese listen her, og svar så på spørsmålet «det har fremdeles ikke noe å gjøre med Islam?» Men, altså historieløst. Han som skrev dette, sitter i Amman og leverer rapporter til Aftenposten, – som sikkert venter at folk skal ta det seriøst. Jeg påstår temmelig hardnakket det jeg sa til ham den gang: fellesnevneren for nær sagt all terror er Islam, også terroren mot Israel.

HAMAS KOMPROMISSLØS – ISRAEL SKAL BORT
Washington Post skrev at Ismail Haniyeh, påtroppende «statsminister» for palestinerne vil overveie en «trinnvis fred» med Israel, – vel å merke dersom Israel oppfyller bestemte vilkår. Blant vilkårene som nevnes er at Israel skal trekke seg tilbake til grensene før 1967. Han benektet senere på en pressekonferanse å ha uttalt dette, og sa det dreide seg utelukkende om en langvarig våpenhvile. Videre betingelser var at Israel skulle løslate palestinske fanger og tillate at alle palestinske flyktninger samt deres etterkommere får bosette seg i Israel [noe som vil føre til arabisk flertall, og dermed sannsynligvis slutten på verdens eneste jødiske stat.] (Oppdatert 3/3/2006: Hamas bekrefter fredag morgen ved ankomst til Moskva at de ikke har noen som helst planer om å anerkjenne Israel.)

FORSTÅR IKKE ISLAM
Man vil så inderlig gjerne overføre Vestens modell, og særlig Skandinavias modell for skille mellom stat og religion, på muslimene. Derfor dreier krigen i Irak, Afghanistan, konflikten mellom Israel og arabere, ja agentlig alle konflikter hvor muslimer er innblandet – om politikk. Etnisitet og territorier, kanskje økonomi, – bare dette ene med religion er så immari vanskelig. Man klarer visst ikke å ta innover seg at Islam ER politikk. Islam er BÅDE politikk OG religion. Og Islam er ikke noe vagt, ubestemmelig noe. Islam er en sterkt voksende bevegelse som må tas på alvor. Man må rett og slett ta et valg: for eller mot?

Det burde ikke være så vrient. Men det er likevel vanskelig. Man er så tilvendt til våre egne kår, – fredelige og forutsigbare forhold. Man letter på hatten når noen passerer, – man begår den store feil at man tror på dem som hardnakket påstår at Islam er fredens religion.

JØDENE BAK ALL ELENDIGHET
Alle har krav på respekt for sin religion, sies det. Har de? Også de som vil drepe deg om du ikke deler Islams syn? Også dem som har i sitt partiprogram at «sionistene står bak den Franske Revolusjon, den Kommunistiske Revolusjon og de fleste av alle revolusjoner vi har hørt om, hemmelige organisasjoner (Lions, Rotary, Freemason nevnes) – sionistene har ved sine penger kontrollert «imperialistiske land» oppigjennom, hisset dem opp til å kolonisere mange land for å utnytte og spre korrupsjon.» Videre står det i Hamas’ charter at «jødene sto bak den første verdenskrig, og gjennom det ødela de det islamske Kalifatet, de ordnet med Balfour-erklæringen, de formet Nasjonenes Forbund, så de kunne styre verden, de sto bak den andre Verdenskrig, så de kunne få et land, og videre står sionistene absolutt bak FN og Sikkerhetsrådet. Ikke en krig i verden finnes uten at jødene har en finger med i den.»

HAMAS’ LEDER – EN PRAGMATIKER?
Ja, vi må virkelig gi dem en sjanse, terroristorganisasjonen Hamas. Virkelig bør det frie Vesten se bort fra at Ismail Haniyeh har vært leder i denne fanatiske islamske religiøse og politiske bevegelsen i mer enn ti år. Han var kontorsjef for Sjeik Ahmad Yassin, og fikk en mer fremtredende rolle etter at han ble drept av Israel. Han har vært arrestert flere ganger, og har vært deportert til Libanon for terroristvirksomhet.  I 2003 tok Hamas ansvaret for en bussbombe som drepte 23 israelere. Han har alltid satt vold høyere enn diplomati, og sa at Hamas’ valgseier i 2005 var et bevis på at majoriteten av palestinere støtter terrorisme mot Israel. (Honestreporting)

Men pragmatiker, det er han, ifølge NRK og mange andre.

Dette innlegget ble publisert i Terrorisme og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.