På kanten av stupet?

Meir Amit, sjef for Mossad 1963-1968Verdens sivilisasjon er på randen av den Tredje Verdenskrig, en massiv konflikt hvor den islamske verden vil påtvinge sin ideologi på landene i Vesten. Disse uttalelsene kommer fra Meir Amit (85), en tidligere Mossad-sjef. Han skulle inderlig ønske at Europa så den truselen de står overfor, og at de ville stå sammen.

Men slik er det ikke. Det til tross for at det har vært utallige terror-angrep mot Israel, Europa og USA, Irans antatte atomvåpenproduksjon og opprør i Irak og Afghanistan, samt muslimske opptøyer over hele verden.

Israel blir stadig angrepet av palestinske terrorgrupper. Siden desember 2000 har 993 israelere blitt drept. Spania ble rammet i 2004 av et koordinert serieangrep mot den offentlige kommunikasjon, som drepte 192 mennesker. London ble utsatt for bomber mot dets kommunikasjonssystem. Frankrike har vært åsted for muslimske opptøyer og vold, og 11. september 2001 ble 2986 mennesker drept da USA ble utsatt for koordinerte terrorangrep.

Voldelige muslimske opptøyer på Vestbredden, i Syria og Libanon etter Muhammed-karikaturene som ble trykket i en dansk avis. Opprøret sprer seg fra Midtøsten til Europa.

Meir Amit, som var sjef for den israelske etterretningsorganisasjonen fra 1963 til 1968, ble nærmest legendarisk, både på grunn av Mossad-operasjonene han ledet i denne perioden, men også fordi han utviklet taktiske metoder som senere ble brukt av etterretningsorganisasjoner over hele verden.

Amit anmodet de vestlige stater sterkt om å «gå sammen og arbeide sammen» i intervjuet, som var eksklusivt for WND’s Aaron Klein og ABC Radios John Bachelor sendt på sistnevntes nasjonale program, (lytt til interjuet her…)

Han uttrykte beklagelse for at Kina og Russland ikke vil samarbeide, men støtter opp under Irans atomprogram. Men Amit er på ingen måte overbevist om at en militær løsning er det beste. Ikke som førstevalg i alle fall.

Amit gjør oppmerksom på at Iran på ingen måte er et israelsk problem, som mange later til å ville tro.

… dette [Irans atomprogram] er et globalt problem. Ditt spørsmål refererer til hva Israel kan gjøre, Men Israel kan og bør ikke gjøre noe på egen hånd, annet enn kanskje å legge frem ideen om at dette er et problem for hele verden, og at hele den vestlige verden burde stå sammen, rekke hverandre hendene og arbeide sammen.

WorldNetDaily

Meir Amit ble født i Tiberias, Israel i 1921, studerte forretningsorganisasjon i New York etter gymnaset, ble med i Haganah i 36, var stridende offiser i Forsvaret i 40- og 50-årene, ble sjef for den militære etterretningen i Israel i 54, og ble utnevnt til det samme tre ganger, avbrutt av perioder som general i både Nord- og Sørkommandoen. Han var Mossad-sjef fra 1963 til 1968.

Dette innlegget ble publisert i Terrorisme og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.