Gerd Liv Vallas hykleri

Jeg undres av og til: – er det ingen ting som provoserer meg lenger? Jeg opplever at det ene etter det andre utspillet fra høytstående politikere ikke utløser mer enn en imaginær skuldertrekk. Informasjonsstrømmen gjør noe med en. Man blir muligens noe immun ettersom tiden går.

Men så kommer denne Stalin-tilhengeren Gerd Liv Valla, som i sin tid syntes AKP-ml var for høyrevridd. Siste utspill var selvfølgelig på venstresidas merkedag 1. mai, hvor hun syntes det var betimelig å støtte en gruppe islamister som bevislig planlegger, finansierer og gjennomfører massedrap av sivile uskyldige, – og som forsvarer det, – Hamas.

Gerd Liv Valla er uten tvil dyktig som profesjonell grinebiter. Men hun er en hykler. Og hykleri provoserer.

Det finnes mange måter å belyse hykleriet på. En metode er å peke på at mens Valla på ene siden gir uttrykk for misnøye med de skarve tusenlappene som blir holdt tilbake i direkte støtte til Hamas, så var det komplett uinteressant for henne at Arafat og hans medarbeidere unndro og sløste bort millioner av dollar, – bistandspenger som skulle gått til de menneskene hun omtaler slik:

I dag er det spesielt ett land, en nasjon, ett folk som trenger vår solidaritet.

Om det virkelig var et ærlig ønske å stå solidarisk med palestineraraberne, hadde Valla nok visst å si ifra. For det var palestinerne selv som uttrykte fortvilelse med misbruket.

Men nå står hun altså frem og anbefaler støtte til fundamentalistiske islamister, religiøse fanatikere som vil ha Sharia-lover innført for de palestinske områdene, og kaller det «naturlig å støtte den regjering folket sjøl har valgt.» En «regjering» som langt fra står for det Valla hevder å stå for, nemlig likeverd og like kår for alle, kvinner som menn, rike og fattige.

Jeg ønsker ikke Valla personlig noe ondt. Men samfunnet ville antagelig være tjent med at hun brakk ryggen for godt. Hennes holdninger er direkte nedbrytende for alt vi ser på som positive verdier i samfunnet.

Dette innlegget ble publisert i Samfunn / politikk og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.