Forsvar for Israel

Sommeren er en vanskelig tid å blogge på, og ikke minst når været er så bra som det har vært nå. At det samtidig skjer interessante ting i Midtøsten, er en vanskelig kombinasjon, men det er enkelte valg man må ta.

Ikke mindre har jeg skrevet innlegg i to aviser, Drammens Tidende og Tønsbergs Blad.

I DT skriver Frode A. Nordal 17. juli om at «spillereglene må følges» (ikke tilgjengelig på nett) angjeldende Israels angrep på Hisbollah i Libanon, og mot Hamas på Gazastripen. Nordal er etter eget utsagn nestleder i Drammen Venstre, og mener, politisk korrekt, at Israel bare må finne seg i å bli beskutt, hvilket utløste følgende innlegg fra meg:

Tilsvar til «Spillereglene må følges» avd Frode A. Nordal 17. juli:

Under overskriften «Spillereglene må følges» kommer Frode A. Nordal med velmente «råd» til Israel, selvfølgelig med tanke på landets pågående offensiver i Gaza og Libanon for å sikre sine innbyggere mot terrorisme. «Nå må Israel følge internasjonale spilleregler.»

Når et land, forøvrig regionens eneste demokrati, systematisk og daglig blir angrepet, vil det før eller siden være nødvendig å ta grep for å stoppe dette. Motparten, de islamistiske grupperingene som hele den vestlige verden frykter, viser på sin side ingen respekt for disse regler, men tvert imot sprer de død og uhygge hvor de ser en fiende.

Enhver må skjønne at de galante krigers tid definitivt er over. Snur man ryggen til terroristene, er spillet over. Humanisme virker sikkert fint i smålåtne Drammen Venstre, der Nordal er nestleder, men i kamp med krefter som skyter raketter inn i barnehager for å ramme barna, kreves det en noe tøffere dialog. Nordal bør ha fått med seg adskillige statslederes ord etter 11. september: Spillets regler er endret. I jungelen er det jungelens lov som gjelder, ikke fredelige Norges. Hva terrorister angår, er døde slike langt å foretrekke.

Dette har da også adskillige statsmenn fått med seg, og innrømmet Israel retten til å ødelegge Hizbollas og Hamas’ infrastruktur så godt det lar seg gjøre, samt gjøre det mindre interessant for dets nabostater å la terroristene få frie tøyler i deres land. Men altså ikke velmenende Nordal.

I Tønsbergs Blad skriver generalsekretær Finn Erik Thoresen i Norsk Folkehjelp (et underbruk av LO) et innlegg der han påstår at hans organisasjon har fulgt utviklingen i Libanon i lang tid, og og i ordflommen som følger unnlater han like fullt å nevne Hisbollah med ett ord. I tråd med det sterke Israel-hat hans organisasjon og moderorganisasjon står for kommer han i sitt innlegg med sterke utfall mot Israel og mener «verdenssamfunnet» må gripe inn. (Heller ikke tilgjengelig på nett.)

Mitt svar:

Finn Erik Thoresen, generalsekretær i Norsk Folkehjelp tyr til sterk forenkling i sin kommentar til Israels krig mot Hizbollah i TB 22. juli. Så sterk at det er vanskelig å skjønne hans ytring «vi i Norsk Folkehjelp har fulgt utviklingen i Libanon i lang tid». Thoresen nevner nemlig ikke Hizbollah med ett ord i hele sitt innlegg, – selve årsaken til Israels aksjon. Ethvert annet land ville reagert minst like kraftig på systematisk beskytning med raketter, særlig når de som skyter får nye forsyninger avanserte våpen fra Syria og Iran.

Han har imidlertid rett i at det internasjonale samfunn burde ha grepet inn for lengst i regionen. Men ikke som han mener, mot regionens eneste demokrati. At man har tillatt seg passivt å se på at Hizbollah ødelegger Libanon, uten å gripe inn, sier noe om verdens unnfallenhet når det gjelder islamistene. Det som skjer nå, er en uunngåelig følge av terror-angrepene mot Israel, – men det kunne vært unngått. Imidlertid har FN igjen vist sin komplette handlingslammelse når det gjelder fredsskapende arbeid.

Thoresen bør nomineres til «Kardemommeby-prisen» for sin omgåelse av sannheten når han kaller Hamas «den folkevalgte regjeringen som allerede var på glid i retning av å anerkjenne Israels rett til å eksistere.» Dette direkte sludder, i beste fall naiv ønsketenkning. Men det minner sterkt om det bildet venstresida i årevis har ønsket vi skal ha av islamistene, nemlig at de egentlig er snille onkler med skjegg.

Hamas har aldri noensinne hatt planer om å anerkjenne Israel, tvert imot forsterket og bekreftet Hamas’ ledelse organisasjonens charter ved gjentatte uttalelser før, under, og etter valgkampen om at Israel ikke er akseptert i området. Som heller ikke nå så «moderate» PLO noensinne har gjort det, til tross for diverse politikere og FN’s bestrebelser på å få verden til å tro at de gjorde det.

Dette innlegget ble publisert i Antisemittisme og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.