Muhammedkarikaturene

Det er en annen tone nå enn da verden sto i brann på grunn av tolv uskyldige tegninger. Det tyder på at vi kanskje har beveget oss fremover. Det store spørsmålet er om denne saken blir stående som et engangstilfelle, eller om man er i stand til å se at neste gang friheten vår er truet, gjelder akkurat det samme.

Som Per Edgar Kokkvold uttrykte på nyhetene i dag, opptrådte Regjeringen den gang som en megler mellom dem som vil undertykke ytringsfriheten, og dem som brukte den. Det er alvorlig.

Magazinets Vebjørn Selbekk:
Kan norske pressefolk, kunstnere, forfattere og akademikere regne med myndighetenes støtte dersom de blir truet på livet på grunn av helt legale ytringer, eller vil de igjen bli dolket i ryggen av sin egen regjering? Det er det viktig å få svar på.

Ut fra Jonas Gahr Støres svar i dag på om han ønsket å beklage sine handlinger, er det ikke noe som tyder på noe støtte derfra. Og Kirkens menn mangler baller, – Kokkvold setter ord på det mer enn perfekt:

Gjennom Aftenposten har vi fulgt Oslos domprost på hans ferd til Qatar for å be en av verdens mest notoriske jødehatere og forsvarere av arabiske og palestinske selvmordsbombere om unnskyldning for tolv satiriske danske tegninger, som også et lite, kristent blad hos oss kom i skade for å trykke.

Magazinet presenterer seg selv som en kristen nyhetsavis som ønsker å påvirke samfunnet ut fra et ”vekkelseskristent” ståsted. Jeg kommer fra en plass hvor det aldri har gått noen vekkelse, og min kristendom er av det udogmatiske, nesten upersonlige slag. Men jeg har aldri forstått hvorfor norske geistlige skal be om unnskyldning fordi Norge har ytringsfrihet, til skriftlærde i områder hvor det er dødsstraff for folk som konverterer fra islam til kristendommen, og hvor det sitter mennesker fengslet bare fordi de har nevnt navnet Jesus.

Stålsett: Jeg har ikke tillit til at Magazinet og dets redaktør har gjort dette ut fra hensynet til trykkefriheten. Det er snarere et uttrykk for en hets mot islam. I enkelte kristne kretser finner vi ikke bare angst for islam, men også strategier som går ut på å skremme mennesker med et bilde av denne religionen.

Vi må nok inntil videre konkludere med at vi må leve videre med en del menn som ikke har det menn skal ha mellom beina. Og vi vil nok som før se at virkelige menn dukker opp fra steder man ikke skulle vente. Som altså Selbekk fra en marginal kristelig avis, Høybråten, Siv Jensen, men aldeles ikke fra regjeringshold. Men som sagt, det er en annen tone blant folk. Det kan gjenspeile seg ved valget om tre år.

Dette innlegget ble publisert i Islam og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.