Publiserer Muhammed-karikaturer

Dansk Folkeparti publiserer Muhammed-karikaturer. Egentlig ble karikaturene publisert i mai, men først nå er de på nettet.

Imam Abdul Wahid Petersen sier at publiseringen er farlig for Danmark.

 

– Se hva som allerede er skjedd med brannbomber. Sist gang ble ambassader brent ned, og nå kan vi få en ny runde, sier han.

Søren Søndergaard understreker at oppstyret de siste dagene ikke har hatt noe å gjøre med at bladet og tegningen nå finnes på nettet.

I anmeldelsen av den tyske boken fra 2004 skriver bladet at profeten Muhammed har hatt er særdeles aktivt seksualliv. Bildet som ledsager artikkelen viser profeten i selskap med en ung jente.
(Aftenposten)

Man kan like Dansk Folkeparti eller ei. Man kan godt ta avstand fra deres handlinger. Men i et fritt demokratisk samfunn er slik publisering trygt innenfor hva som er akseptabelt. Det er derfor interessant å se om Danmark greier å holde stand, mot bermen kan man godt si.

For i bunn og grunn er dette en kamp mellom frihet, demokrati og menneskerettigheter – og et middelaldersk mannsdominert hierarkisk styresystem. Samme hvordan man oppfatter det.

Dette innlegget ble publisert i Islam og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.