Amerikas bekymringer?

Fra NTB-melding om Irans atomprogram og landets forberedelser på en eventuell krig, i Aftenposten:

– Iran har skaffet seg teknologi for å produsere kjernefysisk brensel, og Iran beveger seg som et tog som verken har bremser eller revers, sa presidenten i en tale som neppe vil bidra til å dempe de amerikanske bekymringene.

Amerikanske bekymringer? Jeg er ganske sikker på at NTB-journalistene er minst like redde. Jeg er sikker på at lille Norge er minst like redd som store USA, når det kommer til stykket. Men det er så politisk korrekt å fremstille dette som en sak mellom Iran og USA. Irans anstrengelser for å skaffe seg atombomben er jo som kjent bare en trusel mot alle andre enn oss selv, og som kjent lever Norge i et vakum, der ingen store kriger eller trusler fra gale statsmenn kan true vår velstand. Og kan vi bruke USA som syndebukk er det jo et poeng i seg selv.

Slike omskrivninger og uttalelser er det som gjør meg syk. Syk, lei og oppgitt over media, politikere og intellektuelle. Midt i at verden står i en krise hvor det eneste fornuftige ville være å stå samlet om de verdier vi elsker, som meningsfrihet, trosfrihet, menneskerettigheter, – så driver man helt fra toppnivå med denne strutsepolitikken. Man later som om det ikke angår oss.

Irans anstrengelser for å skaffe seg atombomben, deres klinkende klare trusler om å angripe Israel og dermed sette Midtøsten i brann, angår oss i høyeste grad. Dette er ikke Amerikas bekymringer. Amahdinejads tale angår Norge i aller høyeste grad.

Aftenposten: Forberedt på krig

Dette innlegget ble publisert i Terrorisme og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.