Løsningen på elendigheten

Olav Thommessen, nestleder i Venstre, har vært i Virkelighetens Verden. Han unngikk såvidt å bli truffet av en stein under sitt besøk i Paris onsdag, ifølge Dagbladet. Så da kan vi i alle fall anta at han har sett steinkastere.

Men opplevelsen har rystet Thommessen, som her hjemme stiller til TV-debatter om innvandring, og er uenig med Hege Storhaug, selv om han tydeligvis ikke har lest bøkene med hennes påstander.

Han viser forståelse for pøbelen. «De opplever en ekstrem følelse av håpløshet og depresjon, og så kommer vi og titter på, som om det var en dyrehage» sier han, ifølge VG som var med på turen.

Løsningen på ghettofiseringen er ifølge Thommessen «å rive store blokker og erstatte disse med urbane åpne løsninger.» Flott for arkitektene.

Noe skurrer kraftig. Skal vi bygge om byene våre for å tilpasse oss innvandringen? Det får være grenser, selv for Venstre. Den ekstreme følelsen av håpløshet kan vi forholdsvis lett få vekk ved å stille krav til innvandrerne. Krav om å tilpasse seg vårt miljø. Krav om å innordne seg norske lover. Krav om at norske lover skal gjelde overalt, også der det eventuelt bare bor innvandrere. Og så håndheve dem.

Dette innlegget ble publisert i Innvandring og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.