Lar du deg lure?

«Hamas beklager drap på sivile» står det overalt i nyhetene i dag. Som om det var positivt nytt. For det hadde det vært om det var sant. For eksempel her…

Det gjenstår at Hamas endrer sitt charter, selv sitt ideologiske grunnlag for bevegelsen. Der står det nemlig klart slik (artikkel 13: 13. Hamas setter seg mot alle «såkalte fredsløsninger og internasjonale konferanser for å løse det palestinske problem».»Det er ikke noen annen løsning på det palestinske problem enn Jihad.» 

I ovenstående artikkel er det dessuten gjengitt en del av et intervju med Willoch i 2006, hvor han, til tross for at han diskuterer offentlig, og fremstår som en utenom det vanlige kjenner og «forståsegpåer» av situasjonen i Midtøsten, ikke en gang har lest Hamas’ charter.
Du finner hele charteret og bakgrunnsopplysninger her…

Dessuten må man vel strengt tatt kunne ha i bakhodet at Hamas’s mer enn 8000 raketter skutt opp fra sivile områder i Gaza ikke bare har vært rettet mot militære mål, men mot sivile, med den intensjon å ramme sivile. Er det greit at 8000 raketter rettet mot sivilster gjøres opp med et «vi beklager»? Eller kunne man kunne forlange og forvente en ideologisk endring? At grunnlaget for bevegelsen endrer sine mål og metoder?

Hvis ikke, fremstår man som ekstremt naiv. Som media gjør.

Det har også en viss relevanse til saken at Qaradawi, et høytstående medlem av det Muslimske Brorskap, som Hamas har tette bånd til, forsvarer selvmordsbombing (som oftest går ut over sivile, og oftest har som intensjon å ramme sivile, ut fra tesen «enhver israeler er soldat siden han eller hun bor på okkupert område»)
Honesthinking 
Tidl. artikkel i bloggen 

Dette innlegget ble publisert i Islam. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.