Ny blogg

Endelig på lufta igjen etter noen års pause! Atter kan skrivekløen få litt utløp.

Undertegnede er ikke grinebiter eller kranglefant, det bare virker sånn. Alt som er hyggelig i samfunnet er jo fint det, – men det får de andre ta seg av. Det er jo det som ikke er bra, som kan forandres. Det er der det finnes potensiale. Jeg er opptatt av det samme som mange politikere, at Norge skal forbli et trygt og godt sted å være, at vi skal kunne gi et godt tilbud til våre egne, og til dem som kommer inn utenfra. Alle forstår, dersom de tenker seg om, at lille Norge ikke kan ta imot hele verdens flyktninger. Alle forstår også, dersom de tenker seg om, at hvis vi er så snille at vi gir bort det vi har nå, så er der ikke mer etterpå, for å si det litt naivt. Alle forstår også, dersom de tenker seg om, at når vi får for mange innvandrere med en annen religion og kultur, og et annet verdisyn, og som har et annet forhold til gruppe- / individtenking enn oss, så blir det lett problemer. Vi behøver ikke lese mange overskrifter i nyhetene for å skjønne det. Men hva kan gjøres? Hvordan skal Norge best forholde seg til noe som allerede langt på vei er et problem, og få til løsninger i fremtiden? Bedre løsninger.

 

Som du skjønner er jeg engasjert i det som har med innvandring å gjøre. Jeg er ikke innvandringsfiendtlig, eller rasist, eller islamofob. Jeg har ingen slike merkelapper. Jeg er heller ikke politisk blå, jeg er egentlig ikke partipolitisk engasjert i det hele tatt. Da innvandringdebatten enda bare var ung, satte man merkelapper på folk som satte søkelyset på aktuelle problemer. Media gjør det enda. Og venstresiden i norsk politikk har dessverre også en tendens til å gjøre det. Men det er umodent og avsporer en svært viktig debatt. Det er nå på tide at man tar skjeen i en annen hånd og tar utfordringene, i stedet for å «floskelisere» dem, det vil si snakke og snakke om det fargerike fellesskapet, om den ressurs innvandrerne er, bagatellisere de problemer som er, som økende kriminalitet med sterk overrepresentasjon av enkelte grupper innvandrere, uhumskheter som følger av religion eller kultur eller begge deler. AP har vist tegn til dette, ved siste valg annonserte de sterkere fokus på å sende ut asylsøkere som har fått avslag (kjære folk, vi trodde dette var gjort for år siden, tenker jo mange av oss) – men altså. Noe skjer.

La oss fokusere på det som er bra, for noe er bra. Og fokusere på det som kan gjøres bedre. Jeg skal prøve ikke bare å kritisere, men skrive noe om hva jeg synes kan eller burde gjøres for å gjøre situasjonen bedre. Hvis noen gidder å lese. Jeg er tross alt bare én stemme blant millioner av norske stemmer. Kunne noen av oss bry oss noe mere, hadde mye vært gjort, tror jeg. Gode levekår og fred i nasjonen har kanskje gjort oss uengasjerte. Vi savner ledertyper i politikken. Vi savner karismatiske og glupe mennesker med et bankende hjerte, som ikke er redd for å brette opp armene for å ta et tak. Dette dreier seg om fremtiden i Norge. Det dreier seg om ungene våre, barnebarna, våre venners familier, det dreier seg om samfunnet vårt. Ikke vær så redd for å heve stemmen. I mange tilfeller tenker folk det samme som deg, de bare tør ikke si det høyt. Under «Muhammed-krisen» skrev jeg et innlegg i en avis der jeg blant etterlyste respekt den andre veien, det vil si at dem som anklaget Jyllandposten (og Magazinet) for manglende respekt, slett ikke viste dem noen som helst respekt. Jeg fikk mange tilbakemeldinger den gangen. «Du skriver det vi tenker» var det en som sa.

Jeg tror at vi kanskje er flere enn vi skulle tro. Jeg må i hvert fall få utløp. På denne bloggen skal det etterhvert komme en del artikler. Kanskje du finner noe du ikke hadde tenkt på. Eller noe du er enig i, eller for den saks skyld noe du er uenig i. I alle fall skal jeg prøve å være saklig og etterrettelig, og komme med kildehenvisninger i den grad jeg kan.

Målet med nettstedet er kort og godt å peke på urimelige forhold og tilstander, og om mulig å finne løsninger som det går an å leve med uten å gå på akkord med seg selv. I den grad tiden tillater, vil eldre artikler med relevans legges inn i systemet.

12.02.2010: Eldre artikler fra den gamle bloggen er lagt på plass i arkivet. Det finnes artikler tilbake til 2003, noe av det kommer på plass etterhvert.

En guete. Voilà! Vær så artig.

Dette innlegget ble publisert i Samfunn / politikk. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.