Omsider islamisering

Henging av homofile i IranI flere tiår har den meningsbærende elite messet på mantraet sitt, at vi trenger innvandrerne, vi trenger arbeidskraften deres, det er fint at vi får blandet folk fra flere kulturer og så videre. Alt sammen bra nok, dersom det hadde fungert i praksis. Dem som oppigjennom våget å protestere á la «kartet stemmer ikke med terrenget» det vil si: det er negative sider ved innvandringen, spesielt relatert til religion, fikk stempel så det holdt i passene sine.

Jeg har skrevet på nettet og i aviser siden 2003, og har blitt kalt ensidig, islamofob, xenofob, intolerant og mye annet. Det faller forøvrig på sin egen urimelighet. Det har i årevis vært slike debatt-forhold i landet at dersom du ikke har samme oppfatning som meningsflertallet, blir du utestengt fra debatter og media. Jeg selv ble utestengt fra en debatt i Aftenposten med argumentet «det finnes ingen sammenheng mellom islam og terrorisme.» Nei vel. Men det er en masse mennesker med kompetanse og utdannelse som ikke kommer til orde fordi de oppnevnte «ekspertene» skal få uttale seg.

Nå ser vi i Aftenposten at Norges justisminister ser «en økende tendens til og risiko for rekruttering inn i radikale miljøer.» Nei, for en overraskelse. Han ser det antagelig i sammenheng med de siste ukers utagering i forbindelse med Dagbladets publisering av en vanærende Muhammed-tegning. Ja, tegningen var ondsinnet. Og jeg mener at den ikke burde publiseres på den måten. Den var laget av en jødisk innvandrer, Tatiana Sushkin, for å provosere, og hun fikk to års fengsel i Israel. Det ble store bølger den gangen, i 1997. Men se på proporsjonaliteten. Tusen taxisjåfører streiker i timevis og rammer uskyldig tredjepart. Tre tusen muslimer og noen få sympatisører demonstrerer, ikke bare én gang, men flere, – og krever unnskyldning fra avisen som publiserte tegningen, og holder flammende innlegg á la presteskapet i Iran, med dårlig fordekte trusler. Legg merke til at dette ikke bare er én muslim. Det er tusenvis som gidder å komme seg til byen og finner tid til å stille opp i en slik demonstrasjon til tross for at Islamsk Råd Norge anbefaler ikke å stille.

Så kommer det mer. Den taletrengte Mohyeldeen Mohammad synes det er helt greit å drepe homofile. I 2010 finnes det hundrevis av mennesker, ja tusenvis som synes det er helt ok å drepe mennesker som er skapt med en annen legning enn flertallet. Det finnes stater som drives etter slike lover. Det finnes bander av fundamentalistiske muslimer som drar rundt og torturerer og dreper homofile. For eksempel i Irak.

Det er grunner til at en stat ikke bør være religiøs. Én er faren for ekstreme og undertrykkende lover. Du kan godt være muslim, kristen eller hva som helst og mene at homofilli er synd. Eller sex utenfor ekteskapet. Men du kan ikke drive en stat etter slike prinsipper. Da ville du fått et logistisk problem. Det ville bli for mange lik.

Tilbake til Norge. Er det nå blitt stuerent å peke på negative trekk ved disse kulturene? Eller skal vi være enige om at vi snakker om islam? Jeg glemte forresten en ting: det er jo vår skyld at de har blitt sånn. Vi har nemlig ikke behandlet dem varsomt nok. Nei, jeg snakker ikke om Mohyeldeen Mohammad. Jeg snakker om de tusenvis av forurettede taxisjåførene og de tusenvis av demonstrantene. Ekspertene som til nå har fått uttale seg har jo tradisjonelt plassert ansvaret hos verten. Vi er rasister, i alle fall i det skjulte. Og vi er for lite positivt innstilt til fremmede. Jeg har ikke hørt på maken. Jeg har nå levd i dette landet i nesten femti år, og jeg har vel stor sett til gode å se ett tilfelle av rasisme eller religiøs trakassering.

Bortsett fra i Dagbladet da, selve toleransens og politisk korrekthets fremste talerør.

Dette innlegget ble publisert i Innvandring og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.