Mossad bak likvideringen?

Mahmoud al-MabhouhIsraelske offiselle sikkerhetstalsmenn opplyste onsdag at de var overbevist om at Mossad sto bak likvideringen av Mahmoud al-Mabhouh, som ble funnet død på et luksushotell i Dubai. al-Mabhouh var ansvarlig for å skaffe Hamas våpen, og var på oppdrag for terror-organisasjonen da han ble forgiftet. Også Hamas, selvsagt, er overbevist om at erkefienden Israel står bak (Yahoo / AP)

Nå har det kommet frem at minst sju av de elleve som var innblandet i aksjonen hadde pass som knyttet dem til Israel. Man spør seg derfor om det virkelig var Mossad som sto bak likvideringen, eller om andre organisasjoner vil at Israel skal få skylden. Alle passene var falske, og det har også ført til uønskede diplomatiske forviklinger mellom Israel og Storbritannia, da det viste seg at noen av passene som ble brukt var britiske. UK inviterer Israels ambassadør i landet til «samtaler» om saken (Jerusalem Post.) Full diplomatisk krise er det imidlertid ikke enda.

Utenriksminister i Israel, Avigdor Lieberman, verken benekter eller bekrefter at det var Mossad. «Israel kommenterer aldri påstander som har med sikkerhet å gjøre» sa han. Motivet var der utvilsomt, al-Mabhouh var en farlig mann, siden han forsynte Hamas med de farligste våpen, deriblant raketter fra Iran ifølge Jerusalem Post. Han var også en av grunnleggerne av Hamas, og var forsåvidt allerede siden 1989 et mål for Israel, siden han bortførte og drepte to israelske soldater (Aftenposten).

Hele historien minner mest om en kriminalroman, med løsskjegg og forkledninger, elektrosjokk-pistol og giftdrap, og bekrefter vel myten om Mossad som utspekulert og dyktig.

Dette innlegget ble publisert i Israel og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.