Regnbuen

Regnbue 2003 © Willy GjøsundRegnbuen er rik på symbolikk.

Den symboliserer fred, bro mellom himmel og jord, en luke i himlen, en bueskytters bue i diverse mytologier, regnbuens ende sies å skjule en bøtte full av gullpenger – denne kunne ifølge myten bare finnes av en naken mann…

Regnbuen er Guds løfte om aldri å utslette livet på jorden ved flom igjen – et løfte om trofasthet, – den sies å være halsbåndet til store moder Ishtar – også i forbindelse med flom. Aborginerne mente regnbueslangen hadde oppsyn med vannet. I New Age og hinduisme symboliserer de sju fargene forskjellige chakra. Regnbuen er tema i mye kunst, som dikt, malerier, litteratur og musikk.

Homobevegelsen med flere bruker regnbuen som symbol i mange varianter. Mange kulturer bruker regnbuen som flagg for å symbolisere mangeartethet og inkludering. Regnbueflagget symboliserer fred.

Denne regnbuen ble sett på Konnerud i juli 2003.

Dette innlegget ble publisert i Kunst. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.