Et fåtall radikale islamister

Ragnar Ulstein (i document.no) kommenterer utsagnet fra filosofen Helge Svare at «bare et fåtall er radikale islamister», noe som er et mye hørt utsagn for tiden, også undertegnede hører det stadig vekk. Hva mener Ulstein om det?

Vi har bak oss eit hundreår der eit lite fåtal skapte mektige, blodige revolusjonar. Masserørslene som forandra si samtid, var i førstninga ein svært liten flokk, med ein eller fleire spesielt utrusta menn i sentrum.

Lenin og Stalin, Hitler og Mao hadde dette til felles. Det starta for kvar av dei som små bekkar og enda som floder.

Ulstein (f. 1920) har ikke bare sett disse komme og gå, men han har også ytt et større bidrag til Norges frihet fra en av disse tyrannene, enn folk flest. Han var løytnant i Kompani Linge under krigen, og var med på flere farlige operasjoner. Etter krigen var han i Tysklandsbrigaden, og har også ytt et betydelig bidrag til samfunnsdebatten som journalist i Filmavisen, Bergens Tidende og Sunnmørsposten, samt at han har skrevet en rekke bøker, krigshistorie og også lokalhistorie. Det skulle derfor være rimelig å anta at han fremdeles har noen av de egenskapene i behold som gjorde ham til en ener under krigen, i stand til å se fienden og finne måter å bekjempe fienden på.

Dette fåtalet islamistar som filosofen viser til, er som pionerane rundt Hitler, Stalin og Mao. Oftast også omtalt som ”radikale” muslimar. Få veit kor mange dei er, truleg heller ikkje PST. Men vi har grunn til å tru at der er skjulte, militante islamistgrupper i Noreg, som i alle andre europeiske demokrati. Dei er så pass frykta her og i alle andre vestlege land at eit veldig og kostbart forsvar i mot dei er bygt opp på flyplassar verda over.

Dette siste er et faktum som svært mange later til å overse når de i sin iver etter å bagatellisere og minimalisere problemet. At faktisk hele verden hver eneste dag lider og bruker enorme summer på antiterror-tiltak som hadde vært ganske unødvendig hadde det ikke vært for nettopp et lite fåtall. Likeledes later man til å «glemme» at til tross for at islamistene tilsynelatende er en liten gruppe i Norge, så stilte ca tre tusen opp i demonstrasjonen, – forurettede og fornærmede innvandrere. Man later til å glemme at hundrevis av innvandrere som nyter godt av Norges velstand og frihet i form av jobb, sykeforsikringer og støtteordninger, lammet taxitrafikken i Oslo i tre timer fordi de var fornærmet. En bagatell kanskje, men like fullt et varsel om hva som kan skje den dagen de samlet lar seg lede av «et lite fåtall» til å gjøre noe mer enn bare å stå stille på Universitetsplassen og rope ut sin misnøye.

Kanskje du husker opptøyene i Oslo sentrum i januar 2009 da en fredelig gruppe mennesker ønsket å demonstrere til fordel for Israel? Det var også en liten gruppe. De ødela for hundretusener, og mer alvorlig, de skapte frykt.

Mange tvilar på om det er mogeleg å bli kvitt dette som vi har late kome til Noreg; bruk av trugsmål, vald og drap som politisk reiskap. Koranen kan ikkje endrast, heiter det. Men tolkingane av den må endrast!

Skjer ikkje det, er utsiktene framover dårlege. Spørsmålet er om ein islamsk reformasjon vil opne seg for Vestens største gåver til verda: Demokratiet, politisk og religiøs fridom bygt på det ukrenkelege menneske!

Hva er viktigst for oss, respekt for muslimsk kultur blant innvandrerne, eller vår egen kultur og demokratiet, politisk og religiøs frihet? Det man later til å se bort fra av makelighetshensyn, er at det faktisk ikke går an å velge begge deler. Man må ta et valg. Til nå har situasjonen vært såpass ullen, og innvandrerne har ikke vært så mange i forhold til folketallet, og de har ikke gjort så mye av seg, at man har kunnet skyve på problemet.

Vi kan ikke det stort lenger. De som ønsker å fortsette med det i tiden som kommer nå, vil nok mer og mer fremstå som virkelighetsfjerne og drømmende. Virkeligheten er ikke slik som politkere, media og akademia har ønsket at det var.

Dette innlegget ble publisert i Innvandring, Islam, Terrorisme og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Et fåtall radikale islamister

  1. Tilbaketråkk: Holocaustdagen « Senter mot antisemittisme

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.