Sønn av Hamas-topp jobbet for Israel

Enkelte mener jeg bare skriver om det negative i Islam, – jeg burde bringe mer positivt nytt. Så her kommer en svært positiv sak.

Sønnen til en av Hamas’ grunnleggere kom for en tid siden i rampelyset fordi han hoppet av fra islam for ti år siden og ble personlig kristen. Mosab Hassan Yousef flyktet fra Vestbredden og lever nå i California, USA.

Det som er gladnyheten nå, er at han i disse årene har vært Shin Bets mest trofaste leverandør av informasjon i den tiden han enda var innenfor den islamistsiske terroristbevegelsen Hamas’ områder. Shin Bet er Israels etterretning, Israel Security Agency. Israelsk etterretning har tre avdelinger, – i tillegg till Shin Beth som opererer inne i landet er det Aman som tar seg av all militær etterretning, og det mer kjente Mossad, som opererer i utlandet.

Informasjonen han bidro med, førte Israel til opprulling av en rekke terroristceller. Mange selvmordsangrep har blitt avverget, og hans informasjon førte bl.a. til arrestasjonene av Ibrahim Hamid, Marwan Barghouti og Abdullah Barghouti, mens han derimot forpurret Israels plan om å drepe hans far, Sheikh Hassan Yousef.

Den israelske opposisjonsavisen Haaretz bringer kommende fredag et lengre intervju der Yousef forteller sin spennende historie som agent plassert midt i et livsfarlig terroristreir, og sitt arbeid for å redde uskyldige menneskeliv.

«Hvis jeg hadde vært i Gaza nå, hadde jeg tatt på meg israelsk uniform og bidratt til å få fri Gilad Shalit» sier han. «Hvis jeg var der, kunne jeg ha hjulpet. Vi har lagt ned så mange års hardt arbeid med etterforskning og arrestasjoner av farlige terrorister, så det ville være svært synd om disse skulle bli frigitt nå. Det må ikke skje.»

His former handler, who no longer serves with the security service, says Yousef collaborated with Israel because he wanted to save lives.

«So many people owe him their life and don’t even know it,» said the handler, named in Yousef’s book as Captain Loai. «People who did a lot less were awarded the Israel Security Prize. He certainly deserves it.»
Loai makes no secret of his admiration for his former source. «The amazing thing is that none of his actions were done for money,» he says. «He did things he believed in. He wanted to save lives. His grasp of intelligence matters was just as good as ours – the ideas, the insights. One insight of his was worth 1,000 hours of thought by top experts.»

 

 

With his memoir, Yousef hopes to send a message of peace to Israelis. Still, he admits he is pessimistic over the prospect of Israel signing a peace agreement with the Fatah-led Palestinian Authority, let alone Hamas.
«Hamas cannot make peace with the Israelis. That is against what their God tells them. It is impossible to make peace with infidels, only a cease-fire, and no one knows that better than I. The Hamas leadership is responsible for the killing of Palestinians, not Israelis,» he said. «Palestinians! They do not hesitate to massacre people in a mosque or to throw people from the 15th or 17th floor of a building, as they did during the coup in Gaza. The Israelis would never do such things. I tell you with certainty that the Israelis care about the Palestinians far more than the Hamas or Fatah leadership does.»

Haaretz

26/2-2010: Aftenposten har samme historien, mer eller mindre oversatt fra Haaretz.

Dette innlegget ble publisert i Islam, Midtøsten, Terrorisme og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.