Jødehat i Malmö II

Halvor Tjønn, en av Aftenpostens dyktigste medarbeidere etter mitt syn, skriver om forholdene i Malmö, forøvrig et særsyn i norsk presse. Det virker som at det totalt mislykkede integreringsprosjektet våre naboer i øst driver med, skal forties. Det kunne jo hende noen her i landet ble redd for at slike tilstander skulle ramme oss. Innvandrerfrykt. Huff. Nei, la oss lukke øynene, og late som om problemene ikke eksisterer.

Men altså til Tjønns artikkel. Oftere og oftere hender det at jøder trakasseres og angripes på gaten i metropolen. Flere og flere jøder reiser til Israel. Dem som står bak dette er den gruppen som skriker høyest, både her og i resten av Europa, på aksept og respekt. Muslimske innvandrere.

Vi blir trakassert, og vi blir fysisk angrepet. Det er ingen tvil om hvem som står bak, nemlig personer som har bakgrunn fra Midtøsten.

Politikeren Ilmar Reepalu blir spesielt fremhevet som eksempel på at myndighetene ikke tar problematikken på alvor. Flere ganger har påstandene om trakassering og jødehat. Han har da også vist holdninger som tilhører en annen verden:

Diskusjonen rundt Reepalus rolle blusset opp særlig etter at han for fire uker siden ble intervjuet av lokalavisen Skånska Dagbladet. I intervjuet sa han:

– Vi aksepterer hverken sionisme eller antisemittisme.

Til andre media har han gitt uttrykk for at han rett og slett ikke bryr seg.

Reepalu gjorde det ikke bedre for seg selv da han overfor den britiske avisen Sunday Telegraph benektet at det hadde vært angrep på jøder i Malmö. Om det var slik at jøder i Malmö foretrakk å flytte til Israel, var det ikke noe byens myndigheter hadde noe med, sa han.

Aftenposten: Jøder rømmer Malmö

Man kan innvende, og det blir gjort hele tiden, at dette er enkeltpersoner, og at «de fleste» ikke er slik. Men vi har et problem i Vesten med å forstå den gruppetenkningen som ligger bak i disse kulturene. De insisterer jo selv på å bli betraktet som gruppe i andre sammenhenger. Fornærmer du én med en karikatur, står de sammen alle sammen og føler seg forurettet. Selv de som hevdes å være «moderate» har store problemer med å ta avstand fra vold, f. eks. drap på homofile.

Er det noen logikk i at de fra vår side skal behandles som enkeltpersoner, når de selv insisterer på at de er en gruppe? Vi har problemer med å fatte denne tenkemåten her i vårt frie land, hvor enkeltpersoner er ansvarlige for kun sine egne handlinger, og hvor man er uskyldig inntil det motsatte er bevist. Det kan være verdt å merke seg at Koranen selv bruker konsekvent uttrykket «vi».

For eksempel Sure 4, 160 til 161:

…fordi de, der er jøder, således har handlet uret, har Vi forbudt dem visse gode ting, der tidligere var dem tilladt; og ligeledes, fordi de ofte lægger hindringer på vejen til Gud, og fordi de, skønt de har fået forbud mod det, tager renter og ved falskhed fortærer andres ejendom. Vi har beredt en pinefuld straf til de vantro blandt dem.

(islam.koranenonline.dk)

Kan det, ut fra ovenstående sitat, hevdes at a) de muslimske innvandrerne i Malmö handler i tråd med slik Koranen mener? og b) at Koranen selv er både antisemittisk og diskriminerende (man blir straffet fordi man er jøder), og oppfordrer til vold, slik Geert Wilders i Nederland hevder?

 

Dette innlegget ble publisert i Antisemittisme. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.