Dubai – fristed for terrorister

Mens verdens media overgår seg selv i å bringe nye sjokkerende opplysninger om den antatte Mossad-aksjonen for å ta Hamas-terroristen Mahmoud al-Mabhouh av dage for å redde uskyldige liv, lukker man villig øynene for det faktum at Dubai er et paradis for terrorister. Dubais myndigheter hadde etterforsket ferdig drapet på al-Mabhouh etter 24 timer, og konkluderte ikke overraskende at Israel sto bak. Mens staten selv er «en veistasjon, møteplass og finansielt sentrum for tyranniske regimer og terrorister» ifølge Forbes-spaltisten Claudia Rosett. Hun etterlyser «det store bildet.» Hvor er resten av video-samlingen fra Dubai? spør hun.

Among the examples she provides is evidence gathered by the US 9/11 commission that indicates that several of the hijackers passed through Dubai en route to attack the US; two of them came from the United Arab Emirates, and about half of the funds used to prepare for the attacks was transferred through Dubai banks.
Likewise, Saddam Hussein’s regime used Dubai as a hub to conduct illegitimate transactions, and nowadays, Dubai serves as Iran’s top trading partner; a recent paper issued by the Brookings Institution highlights Dubai’s «critical role as Iran’s offshore banker and exporter.»
Rosett suggests that the surveillance capabilities of Dubai’s authorities could perhaps also provide important insights into «the deadly nature of the business pursued in airports, malls and hotel rooms by such killers as the Iranian Revolutionary Guard Corps, or by Iran’s pet terrorist organizations, Hezbollah and al-Mabhouh’s outfit – Hamas.»
The Warped Mirror: Spinning the death of a terrorist

Dette innlegget ble publisert i Terrorisme. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.