Amerikanske jøder bevæpner seg

Jøder fanges av politiet i UkrainaDet er en økende tendens til at jøder i USA bevæpner seg. Etter diverse massakrer også i nyere tid, og spesielt etter terroristangrepet 9/11 tenker man mer rasjonelt. Som mange vet, gikk millioner av jøder til gasskamrene under krigen uten å yte noen som helst motstand. Mange rett og slett fordi de ikke trodde at mennesker kunne være så onde.

Men det kan de. David Bendory, en ortodoks jøde i New Jersey, kjøpte ikke bare et våpen, men han ble autorisert skyteinstruktør og gir opplæring til medlemmene i det ortodokse fellesskapet.

«I did not grow up with guns, not even with toy guns,» he says. «I think that the first time I saw a real gun was when I visited Israel at age 16. But I began to think about weapons seriously after the 9/11 terrorist attacks. As far as I’m concerned, the Twin Towers disaster changed the entire scene, because until then we thought that the terrorist threat existed only outside the United States.»
Another turning point was the terrorist attacks in Mumbai in November 2008, where one of the targets was the Chabad House.
«I realized that this is no longer political terrorism but anti-Semitism,» he says. «In May 2009 they arrested people in Riverdale, New York who wanted to blow up a synagogue in that neighborhood, which is a 40 minutes drive from my community.»

Snakker i synagogen om behovet for selvforsvar.

«It’s strange that so many Jewish Americans are proud of the IDF, but when a Jewish American speaks in favor of guns, they think he is mad. However, when I speak in the synagogue about the need for self-defense, suddenly people come out of the closet and admit that they have guns,» Bendory says.

Fint at jødenes fiender nå merker skikkelig motstand. Selv i Dubai kan de ikke føle seg trygge. Man kan si at Israel sliter. De har problemer med diplomatiet, ikke minst etter episoden i Dubai, enten det er Mossad som står bak eller ikke, – og de sliter med virkningene etter den økonomiske krisen, med arbeidsledighet, kriminalitet og sosiale problemer. Men glem ikke at tross alt har de en egen stat, og tross alt: We have never been better off! 

Vil man krige mot jødene heretter, vil man få svi. De som startet krigen, kan ikke skylde på andre enn seg selv.

Haaretz: Jews with guns – not only in the Israel Defense Forces

Dette innlegget ble publisert i Antisemittisme og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.