Al-Qaradhawi oppfordrer til intifada igjen

Qaradawi - ikke så snill

Qaradawi – ikke så snill

Aftenposten skriver om uroen på Tempelhøyden.

Sammenstøtet skal ha begynt etter at palestinere, som hadde deltatt i fredagsbønnen, begynte å kaste steiner, skriver Al Jazeera. Vitner sier at urolighetene begynte etter at palestinere begynte å vifte med Hamas-flagg og kaste stein på israelsk politi. Ifølge israelsk politi i Jerusalem kastet palestinerne steiner mot jøder som ba ved Klagemuren.

Det er til opplysning livsfarlig å få en stein i hodet. Når du er religiøs og står fredelig og ber, og plutselig får en stein i hodet, er det potensielt dødelig. Så det er sagt. Politiet i ethvert demokrati må gripe inn mot slikt.  «Viftet med flagg og kastet stein» liksom. Høres ut som en 17-mai prosesjon.

Oppdatering april 2013: flere israelske trafikanter har dødd av steinkasting. En baby kjemper om livet, alvorlig skadd av en stein som traff bilen hun var i.

Men det er mer her. Avisen skriver videre:

Det var sammenstøt utenfor Al Aqsa-moskeen også sist søndag. Den gangen var bakgrunnen at Israel oppførte to steder på den okkuperte Vestbredden på en liste over israelske kulturminner.

Hm? Sikker på at det var Israels skyld, fordi de var så slemme å føre opp steder med enorm historisk verdi på en liste så de kan bli bevart, i motsetning til palestinerne, som ødelegger store mengder av slikt. (se document.no: Palestinsk vandalisering av Tempelhøyden) Eller kunne det tenkes at det også denne gangen står planlegging og oppfordringer bak? Intifada II var planlagt og det ble oppfordret til vold, den var IKKE et spontant utbrudd av frustrasjon, som media her ynder å fremstille det som.

«Whoever thinks the Intifada broke out because of the despised Sharon’s visit to the Al-Aqsa Mosque is wrong….This Intifada was planned in advance, ever since President Arafat’s return from the Camp David Negotiations,» admitted Palestinian Communications Minister ‘Imad Al-Faluji six months ago (Al-Safir, March 3, 2001, trans. MEMRI)
(Via JCPA)

Det som neppe blir førstesidestoff i media, er at sjeik Yousuf Al-Qaradhawi nå oppfordrer til vold igjen. Vår egyptiske venn som lurte Oslos domprost Dag Olav Hauge i 2006 trill rundt. Hauge var på en statsfinansiert reise i Midtøsten for å prøve å snakke med religiøse ledere for å roe situasjonen etter Muhammed-karikaturene, og snakket blant annet med Al-Qaradhawi.

Jeg kjenner i utgangspunktet ikke til Qaradawi, men opplevde å møte en person som var åpen, som ønsket dialog, og som ikke var noen ytterliggående så langt jeg kan se. Han var veldig tydelig på at han ønsket dialog og fred. Det var annerledes enn de signalene jeg har fått fra mediene, jeg opplevde ham som veldig ekte, sier Hauge.

Veldig ekte. Fredelig mann.  Etter Muhammed-karikaturene pøste han olje på vannet på denne måten:

Sheikh Al-Qaradhawi Responds to Cartoons of Prophet Muhammad: Whoever is Angered and Does Not Rage in Anger is a Jackass – We are Not a Nation of Jackasses. (Memri)

Enhver som ikke blir fly forbannet er et fehode. Al-Qaradhawi er også imot all religionskritkk – han mener Norge må komme med en ny lov som hindrer kritikk av islam, han støtter selvmordsbombere mot uskyldige sivile i Israel («an Israeli woman is not like women in our societies, because she is a soldier» – A resolution issued by The Islamic Fiqh Council affiliated to the Muslim World League in its 14th session, held in Doha(Qatar) on 11–16 January 2003 has upheld his views on the matter.)

Han har uttalt at det er greit å banke kona, så lenge det ikke blir merker. Han støtter også kjønnslemlestelse av småjenter, han synes Holocaust er greit, og mener neste Holocaust vil bli utført av «troende.»

Walid al-Kubaisi uttalte seg forøvrig tydelig om møtet mellom Hauge og vår venn i Egypt:

Å møte Yusuf al-Qaradawi i dagens situasjon er det samme som å gi ytterliggående islamister og forsvarere av terror medbestemmelse i hvordan Norge skal styres.

(fra bloggen 15. feb. 2006)

Men hva pønsker vår dialogsøkende, fredelige og ekte mann på nå da, tro? Jo, han pisker opp gemyttene for å skape en tredje intifada:

Following Israel’s decision to add Machpela Cave to its list of national heritage sites, the Union of Muslim Scholars, which is headed by Sheikh Yousuf Al-Qaradhawi, has called to launch a third intifada.

The group demanded that the Arab summit propose a new strategy for dealing with the Palestinian issue, and for the liberation of all of Palestine, from north to south and from the river to the sea, after the current path, based on submission, has utterly failed.

Source: Al-Arab, Qatar, March 3, 2010 (Memri: Al-Qaradhawi’s Union of Muslim Scholars Calls For New Intifada)

Les også
Hva blir neste trekk?

Wikipedia

Dette innlegget ble publisert i Israel og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.