Islam gjør småjenter til seksuelle objekter

La barna få være barnBrynjulf Mugaas, tidligere medlem av FN’s ekspertpanel om Somalia, redegjør for den økende hijab-bruken blant muslimer. Han oppfordrer innvandrermiljøet til selv å ta fatt i problemstillingen i stedet for å snakke om «mobbing av muslimer.»  For hvorfor har situasjonen blitt som den er nå?

Siden 70-tallet har antall muslimer økt i Norge, men hijab har ikke vært et tema før nå. Spørsmålet er, hvorfor nå og ikke tidligere? Svaret henger sammen med enkelte utviklingstrekk i islam som kolliderer brutalt med demokratiske og sekulære verdier både i Norge og resten av Europa.

Han skriver imidlertid at det er «grupper» blant muslimer som ønsker en slik utvikling.

Konservative, reaksjonære og fundamentalistiske krefter blant muslimer (og her snakker jeg om tre ulike grupper) har i årevis kjørt frem bruken av hijab som en fanesak for sin tolking av islam.

Men samtidig går det klart frem at det er islams utspring, Koranen, som er den egentlige årsaken til at småjenter behandles som seksuelle objekter. Helt i tråd med min egen oppfatning av islam. Muslimer er helt opphengt i seksualitet, og årsaken til enhver manns feil på dette området er kvinnen. Derfor skal hun tildekkes.

Kan man si til en småjente at hun skal holde sitt kjønnsliv i tømme?

Den plutselige interessen for hijab blant enkelte muslimer, er resultat av et politisk-religiøst fremstøt som bygger på en tanke om at kvinnen er mannens eiendom og at hun med sitt blotte fysiske nærvær innbyr til seksuelt begjær (og dermed også for noen retten til å «ta for seg») om hun ikke dekker seg helt til.

Som det står i Koranen:

Og si til de troende kvinner at de skal dempe sine øyekast og holde sitt kjønnsliv i tømme, og ikke vise sin pryd, unntatt det av den som kommer til syne. La dem trekke sløret over sine bryst og ikke vise sin pryd til andre enn sine menn, sine fedre, svigerfedre, sønner, stesønner, brødre, nevøer eller deres hustruer, eller sine slaver, eller menn som betjener dem, men er hinsides kjønnsbegjær, eller barn som ikke forstår seg på kvinners nakenhet. La dem heller ikke trampe med føttene slik at det kan erkjennes hva de skjuler av pryd. Omvend dere alle til Gud, dere troende, så det må gå dere godt!

Dagbladet: Barndommen tas fra Jentene (kronikk av Brynjulf Mugaas)

Dette innlegget ble publisert i Islam og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.