Grisen nå også i muslimske nyheter

Grisen, til nytte og hygge i siviliserte VestenDu blir liksom ikke klok på disse menneskene som blir så lett såret. I ene øyeblikket settes verden på ende for noen uskyldige tegninger av dette dyret, med en mengde mer og mindre forståelige uttalelser om hvordan og hvorfor, godt hjulpet av eksperter som unnskylder og forklarer.

Den sunne tanken som straks slår enhver som ikke er ansatt i NRK, UiO eller Main Stream Media, er jo at muslimene jo godt kunne vri litt på flisa, gå i seg sjøl og innrømme sine verter retten til å føle seg såret, også. Fordi i vår kultur er som kjent grisen et nyttedyr.

Og så må jo vi få lov å ta med at når de snakker om at også jødene har forbud mot svin i sin religion, da tenker vi «ja hva da?» For ingen har vel opplevd at jøder flyr rundt som rasende fordi vi ser det annerledes i vår kultur? Eller tar jeg feil?

Men altså. Vi venner oss til at sutrepavene skal ha det på sin måte, og så gjør de dette:

Muslimernes globale organisation OIC gør, hvad vestlige medier kontant kritiseres for: At bruge Muhammed-tegninger til at illustrere en nyhedshistorie.

Mens muslimske organisationer har meldt ud, at man vil drive klapjagt på danske aviser, hvis de ikke undskylder for at have bragt Muhammed-tegningerne, så tøver den muslimske verdens egen globale sammenslutning, OIC, ikke selv med at bruge en Muhammed-tegning til at illustrere en nyhedshistorie.

Det er tilfældet i februar-udgaven af OIC’s månedlige nyhedsbrev fra februar om kulturelle og sociale affærer.

Nyhedsbrevet udsendes fra ”kontoret for islamofobiske observationer,” og i kapitlet ”negative hændelser”, hvor den såkaldte Dagbladet-sag fra Norge kort opsummeres, bruges billedet af Muhammed som en gris, der træder på koranen, som ledsagende illustration.

Får vi lov å le litt i skjegget, eller skal også dette tas seriøst og gis respekt? Eller fatter vi etterhvert at vi må beholde kontrollen over vårt eget land, ellers blir det galskap?

Jyllandsposten

Dette innlegget ble publisert i Islam og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.