Kim H vinner alltid

Kim HWikipedia råtner på rot, kan vi lese i Aftenposten i dag. Kjemiprofessor Einar Sletten er oppgitt over ukritisk bruk av nettleksikonet Wikipedia.

Dette visste vi. Jeg hadde en opplevelse for en del år tilbake, da jeg skulle skrive om Israels daværende statsminister Ariel Saron, som ble beskyldt for uregelmessigheter i pengesaker. Normalt er en mann ikke skyldig før saken har blitt bragt for retten, og etter en eventuell dom. Men så var ikke tilfelle på Wikipedia. Fordi det er rent anarki der, – hvem som helst kan skrive eller korrigere det som er skrevet, – så blir omdiskuterte emner nettopp det, – omdiskutert. Han ble beskrevet som kjeltring, og ingen korrigerte det. Forhåndsdømt i et leksikon, liksom.

I dag ble jeg poket på Facebook. Så ville jeg se hva Wikipedia egentlig skriver om å poke. Her ser du seriøsiteten eksemplifisert:

An action of tapping and/or softly jabbing another person using a finger, stick, or similar object to gain their attention, relieve boredom or just to be annoying. And Kim H. always wins.

Hva er dette for noe? Hvem er Kim H.?

Aftenposten: Wikipedia råtner på rot.
Wikipedia: Poke
Kim H

Dette innlegget ble publisert i Samfunn / politikk og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.