Ikke kyss i Dubai

Kyssing, en alvorlig forbrytelse i DubaiPlaner om ferie i Dubai? Ikke regn med å kunne leve normalt. En britisk mann og hans venninne ble puttet i fengsel og kan regne med å bli der i inntil en måned. Grunnen? De ble sett av en lokal mamma med barnet sitt mens de angivelig kysset. Kjipt nok, for de islamske lovene i landet kriminaliserer kjærlighet. Å fungere som en friststat for islamistiske ekstremister og terrorister er derimot helt greit.

Dette er tredje gang britiske statsborgere er i nyhetene for overtredelse av de strenge lovene for sømmelighet i emiratet.

Det er et paradoks at Dubai, som har et uttalt sterkt ønske om turisme fra vest, holder ved live disse antikverte lovene. Det tyder på at de til tross for en utstrakt omgang med vesten ikke skjønner hva det egentlig går på.

Reuters: Pair faces jail time in Dubai over kiss

Dubai: fristed for terrorister

Oppdatert 4. april 2010:
Nettavisen melder at dommen ble anket, men nå er vedtatt opprettholdt. Det betyr at paret som kysset, må sitte en måned i fengsel, de blir utvist fra landet, og må betale en bot på ca 1600 kroner for ulovlig drikking av alkohol.

Nettavisen konstaterer lakonisk: «en kan ikke oppføre seg på samme måte der som på andre feriesteder».

Dette innlegget ble publisert i Midtøsten og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.