Den europeiske familien

Happy familyInteressant kronikk i Jyllandsposten. Anbefales.
Av Claus Thomas Mynster Nielsen, sognepræst i Stauning

I en hvilken som helst kultur er familiestrukturen en hovedhjørnesten, og ændrer man på den, så ændrer man på hele bygningen. Det ved vi alle i dag, så sandt som muligheden for at få de nye store muslimske befolkningsgrupper integreret i de vestlige samfund afhænger af, om det lykkes at få de muslimske unge piger til at bryde deres sociale arv, og vende sig mod deres kulturs overleverede kønsroller.

Omvendt så er netop de unge kvinders frigørelse de muslimske samfunds største frygt, da de ved, at hvis kvinder ligestilles med mænd, så vil hele kulturens magtsystem bryde sammen. Og det er der i øvrigt meget der for tiden tyder på at netop dette er ved at ske i hele den muslimske verden.

JP

Dette innlegget ble publisert i Innvandring og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.