Uhrskov Jensen om fredens religion

Palestinsk mor tramper på sin sønn som er mistenkt for å samarbeide med IsraelMorten Uhrskov Jensen i Jyllandsposten i dag:

Fredens religion – gør en forskel

Blev jeg uden videre spurgt, hvor mange terrorangreb der siden den 11. september 2001 var blevet udført i islams navn, tvivler jeg på, at jeg havde sat tallet højere end nogle tusinde, og selv dette tal ville naturligvis i sig selv være aldeles vanvittigt, når vi taler om en periode på lige godt otte et halvt år.

Skal vi afsløre tallet med det samme? 15.032 dødelige terrorangreb er det blevet til siden 11-9-2001. Det må være helt enestående i menneskehedens historie, at repræsentanterne for en enkelt af verdens kulturer har så massive ugerninger på samvittigheden. Det hører selvsagt med til historien, at langt de fleste angreb rammer andre muslimer, der tilfældigvis opholder sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Der findes kulturer, der i sig har et enormt potentiale for udvikling af menneskets mulighed for at tage sin skæbne i egen hånd og derfor også for muligheden af at handle til bedste for sig selv og sine medmennesker, også selv om de fleste af disse handlinger sker i et selvisk øjemed. Et sådant potentiale har den kristne kultur altid haft, og den beviser det hver dag utallige steder verden over.

Så findes der kulturer, der i højere grad lukker sig om sig selv, men som alligevel er i stand til at tage ved lære af den kristne kultur. En sådan kultur kunne være den kinesiske, der med stor dygtighed efterligner den vestlige kapitalisme med dens enorme velstandsskabende potentiale.

Og så findes der en kultur, som er både erobringssyg og nihilistisk. Den kultur er islams. Ikke at alle muslimer bekender sig til deres kulturs ødelæggende potentiale, men tilstrækkeligt mange gør, og det giver sig så udslag i 15.032 terrorangreb på godt otte et halvt år.

Dette innlegget ble publisert i Islam og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.