Fornærmede muslimer i Malaysia

Demonstranter utenfor Sveriges ambassade i Malaysia fredag krever sanksjoner mot media og Lars VilksDet har vært ganske klart for meg en stund at kravet om «respekt for andres kultur» bare menes én vei. Ny runde av alltid-klare-for-bråk muslimer, denne gang i Malaysia.

Mer enn 200 mennesker demonstrerte fredag utenfor Sveriges ambassade i Kuala Lumpur, Malaysia. Med plakater som sa «ikke fornærm profeten vår, Muhammed» sang og ropte de slagord som «Lenge leve islam», «Ned med Sverige» og «Ta litt lærdom av 9/11».

De brant svenske flagg og også et bilde av den svenske kunstneren Lars Vilks. «Vi forlanger at svenske myndigheter går til kraftige sanksjoner mot avisene og mot kunstneren» sa en av lederne for protestmarsjen. «Det er helt uakseptabelt det som ble gjort mot vår profet.»

Den svenske ambassadøren Helena Sangeland åpnet for mer dialog med muslimer for bedre gjensidig forståelse, men avviste noe tiltak mot avisene. Hun uttrykte «stor skuffelse» over at det svenske flagget ble brent. «De svenske myndigheter vil ikke foreta seg noe mot media. Ytringsfrihet er nedfelt i vår konstitusjon og er ikke gjenstand for forhandlinger. Jeg tror ikke de bilaterale forholdene Malaysia-Sverige vil ta noe skade på noen måte.»

Lars Vilks sier han laget tegningene for å vise at kunstnerisk frihet tillater parodi av enhver religion. En hel del aviser gjenopptrykte tegningene hans tidligere denne måneden da det ble avslørt et mordkomplott mot ham.

I 2006 igangsatte muhammed-karikaturer spetakkel over hele den musllimske verden.

JP

Les også:
Vilks: ny rondellhund
DN klinkende klar om truselen mot Vilks
Lars Vilks
Svenske medier begynner å forstå?

Dette innlegget ble publisert i Islam og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.