Davidstjerne i skolen

DavidsstjernenChristian Tybring-Gjedde i Oslo Frp mener skolene kan bruke en dag i året til å markere og lære om Holocaust, samt at barna, også de muslimske godt kan gå med et jødisk symbol, for eksempel en jødestjerne for å vise sin solidaritet med jødenes lidelser. Og slik kan de også vise at de mener alvor med løftet om å bekjempe mobbing av jødiske barn.

Ikke uventet møter dette motstand i muslimske kretser. NTB skriver at Frp-toppen «møter liten forståelse» i Islamsk råd. Når det kommer forslag om å ære hijab i solidaritet med muslimene, kan de vurdere det. De vil vel ærlig talt heller dø enn å gå med jødenes symbol.

Å sammenligne Davidsstjernen med det politiske symbolet hijab blir noe søkt, på mange måter. Det har aldri forekommet noe holocaust som har gått ut over muslimer.

Dagbladet og VG

Dette innlegget ble publisert i Antisemittisme og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.