Jødehatet vokser i Europa

Det blir mer og mer ulevelig for jøder i Europa. Ikke bare skal muslimene ha Israel ut av Midtøsten, men overalt hvor de kommer skal de herje og bestemme. Alle dem som uten stans kritiserer Israel for politikken deres når de forsvarer seg, – kom med forslag til hvor de skal bo. Snart er Israel det eneste stedet jøder få leve i fred.

Raphaël Evers er rabbiner for det ortodokse, jødiske samfunnet i Amsterdam. Han sier at jødehatet er blitt verre år for år.

–Jødene her kan aldri føle seg trygge. Som oftest er det rasistiske utsagn, men mange er også blitt angrepet, forteller han.

Ifølge nederlandske myndigheter har det vært en kraftig økning i antall angrep på jøder. Særlig var det en oppblomstring av antisemittisme under Gaza-krigen i fjor. I de fleste tilfellene er det muslimske innvandrere som står bak.

Aftenposten

 

Dette innlegget ble publisert i Antisemittisme og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.