Israel kan ta tilbake Gaza

Yuval Steinitz Israel kan bli presset til å ta tilbake kontrollen over Gaza, og styrte Hamas-regimet, sier Yuval Steinitz, finansminister i Israel.

I et intervju med den statlige radiokanalen Voice of Israel Radio, uttalte Steinitz at Israel «ikke vil tolerere» Hamas’ voksende rakett-arsenal.

Israel trakk seg ut av Gaza i 2005, og i 07 tok Hamas kontrollen over området. I slutten av 2008 innledet Israel en større antiterror-operasjon for å få bukt med de hyppige rakettangrepene som også hadde drept flere sivile. Den tre uker lange offensiven førte til en betydelig reduksjon i rakettangrep fra Gaza.

Steinitz kritiserte også USA’s press på Israel vedrørende boligbyggingen i Jerusalem. USA’s kritikk av Israel er på ingen måte fredsskapende, sa han. Tvert imot, det har den motsatte effekt, slo han fast.

Statsminister Benjamin Netanyahu har allerede gjort to betydelige innrømmelser for å bedre forholdene for palestinerne, ved å fryse boligbygging for jødene i Judea og Samaria, samt å arbeide for å forbedre PA’s økonomi [Palestinske Selvstyremyndigheter], sa Steinitz. Ved å presse Israel, gir USA inntrykk av å være mindre vennlig enn tidligere, noe som oppmuntrer PA til å høyne sine krav, utdypet han.

Arutz Sheva

Dette innlegget ble publisert i Nytt og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.