Opprørte muslimer i fredsmarsj

Muslimer demonstrerer mot blodsutgytelse34 uskyldige mennesker drept av muslimske selvmordsbombere på togstasjon i Moskva.

Det ble øyeblikkelig store opptøyer blant moderate og fredelige muslimer i hele verden. Som vi ser av bildet fra en av de tallrike demonstrasjonene, denne gangen i Spania, finner man seg nå ikke lenger i forholdene.

Nå må det bli slutt med disse hjerterå drapene av uskyldige mennesker, sier Carlos Campos, talsmann for «Muslimer for fred». «Vi må vise menneskene at islam er fredelig.» sier han. «Det er helt forkastelig å drepe mennesker. Enhver må bestemme om man vil tro eller ei. Allah er god og vil bare fred. Tro er en personlig sak, og vi muslimer har ingen rett til å dømme. Hva vet vi om hvordan menneskene har det inne i hjertet sitt? Vårt kall er å elske menneskene.«

Endelig viser det seg at islams forsvarere og unnskyldere har rett. Media og intellektuelle som i årevis har gitt oss mangfoldige forklaringer på hvorfor enkelte få muslimer går til slike drastiske skritt som å ty til vold, viser seg nå å ha rett i det de til det enerhverende har gjentatt som et mantra: Islam er en fredelig religion. Muslimer flest er fredelige mennesker. Vi må bare sørge for at vi har en dialog med dem. Volden har ingen ting med islam å gjøre.

Endelig er det bevist. Verden puster lettet ut. Det var altså denne siste dråpen i begeret som skulle få muslimene til å si «nok er nok.» Nå er endelig muslimene på samme side som oss i kampen for en fredelig verden med frihet for alle til å tro på det de vil og ytre seg.

Aftenposten

VG

Dette innlegget ble publisert i Terrorisme og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.