Obama den første anti-israelske president

Ralph Peters, militæranalytiker, skribent for New York Post og Fox News, forhenværende oberstløytnant og forfatter av en bok om politikk i midtøsten, ble spurt om hvorfor vennskapet mellom Israel og USA plutselig gikk av sporet. «Svaret er to ord, sa han. President Obama.»

Peters sa at Obamas behandling av statsminister Benjamin Netanyahu da han var i Washington nylig, rett og slett var dårlig. Vi behandler våre fiender bedre enn dette. Alt denne vendettaen fra det Hvite hus mot Israel oppnår, er å oppmuntre palestinerne til å komme med større krav mot Israel, krav som de aldri kan imøtekomme. Dette er ikke noe fredsprosess, det er en provokasjon, en oppfordring til strid.

Det er nå blitt et klart avvik fra USA’s tidligere kurs. Alt begynte med Obamas tale i Cairo, sa Peters. Obama forsøkte å berolige muslimene i midtøsten, og vise seg avvisende mot Israel, og dette ga palestinerne forventninger om at han ville sette Israel på plass og gi palestinerne hevn. Dessuten, under Clinton og Bush var det direkte forhandlinger, palestinerne ble tilbudt den ene avtalen etter den andre, og det var alltid, alltid! palestinerne som ikke ville og gikk sin vei.

Det har blitt en «trosbekjennelse» for venstresiden at Israel alltid er undertrykkeren, sa han. Og at palestinerne er frihetskjempere og så videre. Obamas mor er ekstremt venstrevridd, universitetskameratene hans er venstrevridd, og han har tilbragt tjue år med pastor Jeremiah Wright [red: Wright er sterkt omdiskutert, man spekulerte i om han ville ødelegge Obama’s sjanser til å bli president. Han kom med opsiktsvekkende uttalelser dagen etter 11. september: «Gud, fordøm Amerika.» Han var ifølge Aftenposten full av hat  mot amerikanske myndigheter og hvite amerikanere.]- de har alle disse doktrinene om at palestinerne er vidunderlige og at israelerne stort sett er nazier. Jeg tror presidenten har fått dette ved osmose. Dette er vår første anti-israelske president. Det er forvirrende og forbausende.

Peters sa at Israel på ingen måte er perfekt. Dette er ikke noe spørsmål om å gi dem alt de vil ha, Israel forkludrer det hele, også. Men [amerikansk politikk] må være en balansert tilnærming som tar inn over seg det faktum at Israel er det eneste rettssamfunn, demokrati og det eneste landet som respekterer menneskerettighetene i hele midtøsten. De er en del av vår sivilisasjon. Å snu ryggen til Israel som vi gjør det vil ikke være til hjelp i vårt diplomati, men det vil skade vår sivilisasjon.

Arutz Sheva

Dette innlegget ble publisert i Nytt og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.