Analyse: hvorfor tar ikke Norge et oppgjør med antisemittismen?

Norges utdanningsminister i tog med jøde- og USA-hatereEn fusjon mellom islamister (de grønne) og sosialister (de røde) prøver å undergrave Israels rett til eksistens og gjør livet vanskelig for jøder i Norge.

Norge følges nøye med fra Israel og ellers i verden.

Reut Institute i Tel Aviv kaller det «den rød-grønne alliansen» – samarbeidet mellom islamister og sosialister i Norge. Norsk TV kringkastet en reportasje som berettet om jødiske foreldre, og lærere som ikke ville røpe sin identitet, som kunne fortelle om økende jødehat, muslimske barn som boikotter Holocaust-undervisning, dødstrusel mot en jødisk student, og anklager om at jødene sto bak 11. september.

En av foreldrene sa «det er en klar antisemittisk trakassering, som utarter seg både verbalt og fysisk. De sier de skal drepe, at alle jøder skal drepes, bruker kallenavn som «jødesvin» og «jødefaen».»

Det er også rapporter fra tyske og østerriksk media som forteller at norske lærere nekter å foreta seg noe når jødiske elever får en gul stjerne på ryggen og muslimske elever sier «alle jøder skal skytes.»

Den østerrikske avisen Die Presse skriver at «de sterkt kritiske uttalelsene mot Israel» fra undervisningsminister Kristin Halvorsen, som er ansvarlig for skolesystemet i Norge, er med på å «legitimere angrep» på jøder.

Halvorsen, som i lang tid har vært tilhenger av å boikotte Israelske varer og tjenester, sier i en respons at «en persons synspunkter på Israels politikk har ikke noe å gjøre med trakassering av jøder.»

Mange eksperter på moderne antisemittisme påpeker at nettopp dette er den berømte unnskyldningen. Personer som hater den jødiske staten sier at de «ikke har noe imot jødene, bare israelere og sionisme.» Dr. Charles Small, leder for Yale universitets Initiative for the Interdisciplinary Study of Antisemitism sa til Jerusalem Post torsdag at «[Kristin Halvorsens] uttalelser demonstrerer likegyldighet på sitt beste. Moderne antisemittisme har sitt hovedfokus på demonisering og delegitimering av Israel, de som er tilknyttet landet, og de som ønsker å knytte seg til det.»

Dr. Small har publisert en studie som viser klart forbindelsen mellom moderne former for Israel-kritikk og klassisk antisemittisme.

Mens Norge ikke er EU-medlem, har Halvorsen valgt å ignorere den moderne definisjonen av antisemittisme som Unionens 27 medlemmer har underskrevet på.

Hardbarket antisemittisme forkledd som Israel-kritikk dukket opp under operasjon Cast Lead og førte til opphetet vold mot jøder i Israel og utlandet. Ekteskapet mellom sekulære sosialister og reaksjonære muslimer i Norge kan nå sies å ha nådd det høyeste nivå i Norges regjering. Alt dette hjelper til å forklare hvorfor dr. Manfred Gerstenfeld, ekspert på skandinavisk antisemittisme, betegner Norge som «det mest antisemittiske land i Nord-Europa.»

Noen mener at ignoransen og antisemittismen fra Norges utdanningsmyndigheter kommer av Norges demografi, – det lille jødiske samfunnet på ca 1.100 personer står overfor 100.000 muslimske innvandrere, de siste er attraktive potensielle stemmer for de røde.

Jerusalem Post

Og det vil bli verre. I 2021 kan norskpråklige elever bli i mindretall, iflg VG. De fleste mennesker greier å legge linjalen på utviklingen og tenke seg hva som kan skje. Da hjelper det ikke mye at Gunnar Stavrum i Nettavisen vil bagatellisere, – egentlig finnes det vel ikke noe problemer av noen art i forhold til innvandring i Norge. Alt er bare hyggelig og alle er snille. Hvem tror på dette våset? Tydeligvis ham selv, og sikkert flere i media, politikk og akademiske kretser. Men neppe mange blant «folk flest».

Kort sagt: hvis man hele tiden bare skal peke på det som er vellykket når innvandringsprosjektet får kritikk, hvordan kan det da skje noen forandring til det bedre? Når skal offentlige personer våge å vedkjenne seg det egentlige problemet: muslimske innvandrere som ikke kan akseptere at her har vi helt andre leveregler og -verdier enn der de kommer dra? Når skal regjering og statsråder våge å utfordre velgermassen på det?

Norske utdanningsmyndigheter er iflg NRK «rystet» (Grande), «uakseptabelt» (Halvorsen) – men gjør de noe konkret? Grande har forøvrig «sett det over lang tid» mens Halvorsen sier «dere har nå i løpet av et par dager satt søkelyset på noe jeg tror de fleste ikke var klar over kunne få så grove utfall». Nei, er man blind og døv kan man ikke se eller høre. Halvorsen gikk til opplysning i anti-Israel demonstrasjonen i Oslo 8. mai 2009, beskrevet slik av Jan Simonsen:

Kristin Halvorsen deltok på en sterk anti-israelsk demonstrasjon, og stod plassert sammen med palestinere som ropte “Død over jødene” på arabisk. Like bak Kristin Halvorsen bar to arabere et banner, hvor det stod at hyllest til profeten Mohammeds drap på jødene i Medina, med beskjed om at man ønsket en gjentagelse. Med andre ord: En oppfordring om å drepe sivile jøder.

 

Dette innlegget ble publisert i Antisemittisme og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.