Israel under ild

Ødeleggelser etter nattens krig mot terroristerIsrael er i krig. Siden staten ble etablert i 1948 har araberne med stor optimisme forsøkt å ødelegge landet. Nå har historien vist at tapene de selv har hatt, har vært uendelig mye større. Likevel fortsetter de.

Etter Israels mye kritiserte operasjon Cast Lead som ble avsluttet i januar 2009, en operasjon rettet mot Hamas og andre terroristorganisasjoner for å få en slutt på de tallrike angrepene, ble det en drastisk nedgang i antall angrep, – Israel bombet våpenlagre og kommandosentraler.

Nå har palestinerne begynt å murre. Analytikere mener det er tre kilder til terrorangrepene nå som Hamas har forsikret at de «ikke ønsker noen opptrapping av volden» (les: Hamas slikker sine sår etter Cast Lead): palestinere på gateplan, terrorgrupper tilknyttet Al-Qaida, og Hamas-ledere på mellomnivå som er er frustrert over organisasjonens beslutning om å holde tilbake.

Totalt har det vært 125 terrorangrep i mars, sammenlignet med 53 i februar. For det meste har angrepene vært i Jerusalem og langs grensen til Gaza. Torsdag kveld ble en mann alvorlig skadet av palestinske steinkastere.

IAF (Israel Air Force) angrep derfor fire mål i Gaza torsdag natt. Militæret rapporterte at de hadde bombet våpenfabrikker og -lagre i nord, midten og sør på Gaza-stripen. Ingen mennesker ble drept. Palestinske kilder hevder tre barn er såret av knust glass.

Man har registrert en økning i smugling av våpen i det senere, og det spekuleres i om Hamas planlegger en offensiv. Det ble nylig avslørt et stort våpenlager på Sinai som man antar var ment skulle smugles til Gaza og brukes av Hamas. Det ble funnet et stort antall skulder-til-luft våpen. Hamas har også tidligere hatt dette, men de har ikke fått noe anledning til å øve med utstyret, som en følge av Cast Lead-operasjonen. Nå tror Israel at man har sendt personell til Iran og Libanon for å få trening i bruk av disse våpnene.

Utenriksministeren i Russland, Sergei Lavrov, ba nylig Hamas slutte med den «skandaløse rakett-skytingen fra Gaza mot sør-Israel.» Hamas’ leder Khaled Mashaal i Syria, sa at organisasjonen hadde besluttet «å opprettholde roen, ettersom man ikke er interessert i noen eskalering av  spenningen nå.»

Jerusalem Post: IAF aksjonerer i Gaza etter Kassam-angrep

I norske medier er det først og fremst det tabloide som interesserer. At barn blir skadd er forferdelig. Og det blir hovedsaken, – man skal jo selge. Og det passer inn i bildet man ønsker å skape: Israel er den slemme staten som dreper barn.

VG: Palestinske barn såret i Israelske flyangrep
Aftenposten: Verste angrep siden Gaza-krigen

Samtidig «rystes» man av meldingene om økende antisemittisme i Norge. Er det ingen som klarer å se noen sammenheng?

Dette innlegget ble publisert i Terrorisme og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.