Mann skadet av steinkastere

En mann bosatt i Yitzhar, en jødisk bosetting i Samaria-fjellene, ble torsdag kveld angrepet av palestinsk-arabiske steinkastere, og ble truffet i hodet av en stor stein som ble kastet på bilen han satt i. Mannen satt i baksetet i bilen, ved siden av barna sine. Barna ble ikke skadet.

Mannen fikk hodeskader og blødde. Sanitetspersonell fra israelske forsvarsstyrker fikk ham til sykehus, hvor det senere ble konstatert brudd på hjerneskallen, og han ble operert. Operasjonen var vellykket.

Jødiske innbyggere forklarte at etter at grenseovergangen ved Huwarra ble åpnet som en gest [for å vise velvilje i forbindelse med de problematiske diplomatiske forholdene til USA i det siste] har det vrimlet av arabere i veikrysset, og terrorister har utnyttet den langsomme trafikken til å plukke ut israelske kjøretøyer og kan angripe dem med letthet.

Lederen for de lokale myndighetene, Gershon Mesika, etterlyser handling fra forsvaret. «Det er utrolig at det skal skje gang etter gang samme sted at folk blir skadet av steiner. Steiner kan drepe. Sikkerhetsapparatet må gjøre noe for å få slutt på disse terrorhandlingene.»

Angrepet var det andre som forårsaket skade torsdag. Tidligere på dagen kjørte en buss feil og måtte snu, og ble så straks omringet av arabere som kastet haugevis av steiner. En kvinne ble skadet, og flere ble behandlet for sjokk.

Samme dag ble også to brannbomber kastet på en israelskeid bil i Binyamin-regionen. Ingen personer kom til skade. Terrorister kastet også stein på en israelskeid bil nord for Jerusalem. Heller ikke her ble det rapportert om personskade, men bilen ble ødelagt.

Arutz Sheva

Dette innlegget ble publisert i Nytt og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.