Ekstreme vestlige verdier

Utrolig men sant. Helt i tråd med Jonas Gahr Støres berømte «det finnes ekstremister på begge sider» da han sammenlignet Selbekks publisering av Muhammed-karikatur med ekstreme muslimers flaggbrenning, hatefulle ytringer, ambassadebrenning og drap.

Nå journalist Thomas Steinfeld i SüdDeutsche:

De som omgås med «vestlige verdier» like aggressivt som den radikale islam omgås sine hellige skrifter, blir selv til fundamentalister. Jo lenger debatten om islam og islamisme blir, jo mer ligner motstanderne på hverandre.

Nei, bedre kan det vel neppe sies. Så heretter skal vi akseptere alle ekstreme muslimske utslag i toleransens navn. Vi skal la konene bankes og døtrene æresdrepes. For hvis vi vil ha frihet og likhet, kan vi ikke løpe til politiet når det støter «våre individuelle interesser.»

Som ytringsfrihet, likestilling, religionsfrihet, likeverd, humanisme, rettsikkerhet og lignende ekstreme synspunkter.

Wer Freiheit fordert, muss mit der Freiheit zu Niedertracht und Habgier rechnen. Und wer sich der Gleichheit verschreibt, der darf nicht nach der Polizei rufen, wenn er auf individuelle Interessen stößt.

SüdDeusche

Dette innlegget ble publisert i Samfunn / politikk og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.