India kjøper droner av Israel

Kilder som står nær det indiske forsvarsdepartementet opplyser at en delegasjon fra India nylig var i Israel for å fremskynde et kjøp av et stort antall UAV eller «droner» – ubemannede små fly, for bruk ved Indias grense mot Pakistan.

De indiske kildene avslørte ikke størrelsen på innkjøpet, men det antas å dreie seg om hundrevis av millioner dollar. Det er ingen hemmelighet at India ønsker å backe opp for en duell mot Pakistan i tilfelle USA’s Predator skulle komme på pakistanske hender. Islamabad presser Washington for å få droner fra dem, slike som de bruker mot Taliban og Al-Qaida i Afghanistan.

DEBKAfiles

Dette innlegget ble publisert i Nytt og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.