Jødehat på Kuwaitisk

Kuwaitiske muslimer er kraftig forarget over en populær kunstner som sang den berømte hebraiske sangen «Hava NaGila». Opptredenen var en del av hennes antropologiske repertoar.

Sangeren ble beskyldt for å «promotere sionistiske ideer og diplomatiske bånd til Israel,» melder GulfNews.com. Den 28 år gamle sangeren Emma Shah nekter for at hun hadde noen politiske eller «sionistiske» motiver.

«Den samme sangen har blitt sunget av Dalida på fransk og hebraisk» sier hun til Kuwaitiske medier. «Jeg bare fulgte hennes eksempel, og faktisk skjønte jeg den eksakte meningen med ordene i sangen først etter de negative reaksjonene.»

Her kan du se og høre den store Dalida synge Hava NaGila på fransk og hebraisk. Enjoy!

 http://www.youtube.com/watch?v=PyVeG69c2RQ

Teksten i den hebraiske sangen er simpelthen «Kom, la oss fryde oss, la oss være glade.«

«Uheldigvis blir det bare fokusert på kriger og problemer i media, og ikke på meningsfylt arbeide,» forklarer Emma. «Jeg har skrevet på russisk og sunget på arabisk, engelsk, spansk, japansk og fransk. Gjør det meg til en spion for Frankrike eller England?»

Hun ble også fordømt av en kritisk religiøs lærd, som anklaget henne for at hun ble «utnyttet for å reklamere for sionisme.» Han sa at også at hun hadde «fremmedartede holdninger som ikke er forenlig med ånd, kultur og verdier i Kuwait.»
Videre mente den lærde muslimen at «noen mennesker misbruker friheten til å bortforklare sin oppførsel selv om den er irrasjonell.»

Hun avviser kritikken hans og sier han påvirker folk til å angripe henne. «Arabere har en tendens til å eliminere andre folkeslag og nekte enhver sameksistens» sier hun.

Emma, som også er komponist, pianist, gitarist, skuespiller og danser, sier «jeg er vel bevandret blant alle religioner, sekter og livssyn, og jeg har ikke noe problem med noen av dem. Jeg elsker alle mennesker og der finnes kristne og mennesker av mange slags religiøs tro blant mitt publikum.»

Gulf News skriver (Påfallende likt norske medier under Muhammed-krisen):
Er saken blåst ut av proporsjoner? Eller har kunstnere en plikt til å ta hensyn til kulturelle og politiske følsomme tema?
De har også en artikkel om samme sak her…

Emma Shah i Wikipedia

Dette innlegget ble publisert i Antisemittisme og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.