Innvandrere ønsker kjønnslemlestelse? (Oppdatert)

Kjønnslemlestelse - her i UgandaDet er hele tiden «stakkars oss. Vi blir diskriminert.» Det er overhodet ikke synd på dere innvandrere. Dere er svært heldige som får komme til Norge og nyte godt av norsk frihet og ikke minst velstand. Dere blir slett ikke diskriminert i forhold til denne saken, det forholder seg bare slik at kjønnslemlestelse av pikebarn ikke er en norsk kultur, blant mange innvandrere er det. Så bare følg norske skikker, lover og regler, så går det så bra.

Vi nordmenn finner oss i at vi blir kontrollert i trafikken, selv om vi ikke kjører i fylla. Fordi vi vil at dem som gjør det skal bli tatt.

Engasjér dere når det gjelder deres kvinner og barns rettigheter. Engasjér dere når uskyldige verden over lider fordi rabiate representanter for deres religion og kultur mister sine kjære og får livene sine ødelagt. Få litt sans for proposjoner. Begynn å skrike når det gjelder menneskeliv, ikke for bagateller som karikaturtegninger.

Man skulle tro overskriften ikke var relevant, og at den er diskriminerende og stigmatiserende. Kulturrelativister, inklusive Organisasjonen mot offentlig diskriminering (OMOD) mener nok absolutt det.

Men relevant er det. For når norske myndigheter rasler litt med sablene (for mer er det ikke, det er en unnfallenhet som er helt utrolig og sterkt kritikkverdig, men det er en annen diskusjon) så presterer de å stå frem og fremstille seg selv(!) som ofre. Altså, ikke småjentene som blir skjært i filler nedentil, men dem selv! Stakkars…

Man kunne spørre: Hvis de var uskyldige, ville de da reagere så negativt?

Eller man kunne spørre: Hvis de hadde et klart standpunkt MOT lemlestelse av småjenter, ville de da reagere så negativt?

Svaret gir seg selv.

Norske myndigheter har skapt et problembilde som ikke eksisterer, sier Akhenaton Oddvar de Leon, leder i Organisasjonen mot offentlig diskriminering (OMOD).

Praksisen bærer preg av at man er skyldig inntil det motsatte er bevist. Strengt tatt burde Obama vært stoppet på Gardermoen, ettersom han har kenyansk bakgrunn, sier de Leon.

Det vet jeg ikke, men jeg ser ikke dokumentasjon på at norske barn har vært i alvorlig faresone for å bli omskåret. Omfanget er også diskutabelt: Før den første handlingsplanen snakket man om å redde «tusener» av norske barn, i dag snakker vi om å redde «det ene», sier de Leon.

Snakker om tåkeprat. Når man etterforsker så alvorlige saker, bør enhver vise at man støtter opp om saken og gir myndighetene alle mulige opplysninger, og bistå så godt man kan. Det dreier seg jo om ungene deres!

Aftenposten: Heksejakt mot kjønnslemlestelse

Oppdatert 8. april 2010:
HRS med artikkel om saken, og pressemelding sendt ut 7. april, hvor det pekes på at de Leons uttalelse om det ikke er påvist kjønnslemlestelse av norske barn, ikke medfører riktighet. Fire tilfeller er dokumentert i Norge, og mange flere er anmeldt, men det viser seg å være svært vanskelig å identifisere menneskene. En rekke tiltak bør derfor gjennomføres.

Dette innlegget ble publisert i Innvandring og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.