Opprinnelse underslås i media

Taxisjåfør (42) tiltalt for brutalt overgrep kan vi lese i dagens nettaviser.

Media skal bringe oss informasjon om det som skjer. Er det vesentlig, eller er det ikke vesentlig å få vite at den antatte overgriperen er innvandrer når våre kvinner voldtas? Har vi ikke krav på å få vite virkeligheten i det som skjer, eller er det helt greit å «overse» at han er «av utenlandsk opprinnelse»? Jeg måtte søke ganske lenge før jeg fant informasjon om dette. Hvorfor?

Stavangeravisen: Mannen er av utenlandsk opprinnelse, men norsk statsborger, og er bosatt i Stavanger , sier politiadvokat Jørgen Berner Torstensen.

Videre: er det helt uten betydning at det ifølge samme avis «er den fjerde taxisjåføren av utenlandsk opprinnelse som er siktet i saker om voldtekt og voldtekstforsøk mot kvinner i Rogaland politidistrikt»?

Verken Aftenposten eller Dagbladet nevner denne detaljen når de omtaler sakene. Er det fordi at det er diskriminerende eller stigmatiserende å fortelle sannheten?

En 42 år gammel drosjesjåfør tilknyttet Stavanger Taxi er tiltalt for voldtektsforsøk av den da 21 år gamle kvinnelige passasjeren natt til lørdag 21. mars i fjor, skriver aftenbladet.no.

Kvinnen hoppet inn i 42-åringens taxi i Stavanger sentrum i firetiden denne natten. Hun ba om å bli kjørt hjem og oppga adressen i en bydel ikke langt fra sentrum. Så duppet hun av.

Når hun våkner, har taxien stoppet. Men bilen befinner seg da langt ifra hjemmet, nemlig på en parkeringsplass ved Hålandsvatnet i Randaberg. Kvinnen har i politiavhør forklart at sjåføren da var i ferd med å dra av henne buksene.

Statsadvokat Asbjørn Eritsland skriver i tiltalebeslutningen at 42-åringen forsøkte å tiltvinge seg samleie med passasjeren «ved at han med makt dyttet henne inn i drosjebilen, holdt henne fast rundt armene og dro av buksen og trusen hennes». Sjåføren lyktes ikke med å fullbyrde voldtekten, ifølge tiltalen, fordi kvinnen «gjorde kraftig motstand og til slutt greide å flykte fra stedet».

Halvnaken skal kvinnen ha løpt fra taxien og mot et boligfelt i nærheten. Sjåføren skal ha kommet etter, men ga opp da kvinnen nådde fram til et bolighus og ringte på døren.

Hun hadde da skader i ansiktet og på armene.

 

Dette innlegget ble publisert i Innvandring og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.